Što nas ne ubije
The Girl in the Spiders Web (2018.)
Redatelj: Fede Alvarez
Glumci: Claire Foy, Lakeith Stanfield, Sylvia Hoeks
Žanr: kriminalistički, drama, triler
Trajanje: 115 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Mlada hakerica Lisbeth Salander i novinar Mikael Blomkvist nalaze se uhvaćeni u mreži špijuna, cyber-kriminalaca i korumpiranih vladinih dužnosnika.

Što nas ne ubije – Movie Site
The Girl in the Spiders Web – IMDb


Happy end: Glup i gluplji 3
Happy end: Glup i gluplji 3 (2018.)
Redatelj: Anđelo Jurkas
Glumci: Anđelo Jurkas, Dino More, Jelena Perčin, Barbara Nola, Iskra Jirsak, Dora Lipovčan
Žanr: komedija
Trajanje: 85 minuta
Država: Hrvatska

Sadržaj:
Zaplet avanture se odvija oko dvojice kvartovskih prijatelja i luzera, Viktora i Đizusa koji gonjeni besperspektivnošću situacije u zemlji, jednog dana slučajno dođu na ideju kako pomoći prvenstveno sebi samima, a nehotično i društvu/zajednici oko sebe. Ideja je tajna, zaštićena copyrightom, no sasvim neslučajno obuhvaća isključivo žene u nevoljama. Ženama političara, nogometaša, celebova, medijskih djelatnika, muzičara, filmaša, maloljetnicama, pa čak i časnim sestrama, svima su pomogli. Ni sami nisu očekivali u što će se usmena predaja o njihovom radu pretvoriti i kako će preko kuloara izrasti mitska priča o dynamic duu. Velike pop kulturne zvijezde datog vremena i prostora uvučene su u nezaustavljivu lavinu suludih situacija i nevjerojatnih događaja koji preko sudskog slučaja stoljeća vode svemu osim happy endu…

Happy end: Glup i gluplji 3 – Movie Site
Happy end: Glup i gluplji 3 – IMDb


Grinch – sink
The Grinch (2018.)
Redatelj: Yarrow Cheney, Scott Mosier
Glumci: Krešimir Mikić, Vanna Senjak, Janko Volarić Popović, Dijana Vidušin, Noa Zelenko, Ervin Baučić, Ksenija Marinković
Žanr: Animirani, komedija, obiteljski
Trajanje: 86+4* minuta
Država: Kina, SAD
Highlights: *Kratki film ‘Žuta je nova crna’ u trajanju od 4 minute prikazuje se prije filma Grinch – sink.

Sadržaj:
Nakon punih 18 godina, omiljeno zeleno gunđalo vraća se na velike ekrane i to ovog puta u animiranom obliku. Još zeleniji i još mrzovoljniji, odlučan je u namjeri da upropasti Božić u selu Whoville: “Danas ćemo raditi zločeste stvari, *i* radit ćemo ih sa stilom!”. Illumination i Universal Pictures predstavljaju ‘The Grinch’, novu animiranu obiteljsku komediju temeljenu na obožavanom blagdanskom filmskom klasiku Dr. Seussa. Svima dobro poznato, cinično zeleno gunđalo odlučno je u namjeri da upropasti blagdane u selu Whoville, no, umjesto da on ukrade Božić kao što smjera, velikodušnost i bladganski duh mlade djevojčice preoteti će njegovo srce i možda čak spriječiti njegove zle namjere.

*O kratkom filmu ‘Žuta je nova crna’:
No Grinch ovog puta sa sobom dovodi i “male” prijatelje. 2018. godine Grinch i Malci udružuju snage. Pogledajte novu kratku avantura Malaca samo u kinima sa Grinch-om. U kratkom animiranom filmu možemo uživati u novim dogodovštinama ili bolje rečeno nezgodama u koje Malci neumoljivo upadaju. Kratki crtani film Malaca pod nazivom „Žuta je nova Crna“ možete pogledati u kinima isključivo ispred crtanog filma Grinch. Nikako nemojte propustiti ovu žuto-zelenu kombinaciju.

Grinch – Movie Site
The Grinch – IMDb


Operacija Overlord
Overlord (2018.)
Redatelj: Julius Avery
Glumci: Wyatt Russell, Bokeem Woodbine, Pilou Asbak
Žanr: Akcijski horor, misterija
Trajanje: 109 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Uvečer, na Dan D, skupina vojnika poslana je u nacistički okupiranu Francusku kako bi dovršili zadnju ratnu misiju. Na terenu otkrivaju nacistički laboratorij koji izvodi groteskne i lude pokuse na lokalnim seljanima. Vojni ih trening nije pripremio za ono što će uslijediti – spašavanje svijeta od još veće prijetnje – borba s postrojbom genetski poboljšanih Super vojnika! OPERACIJA OVERLORD, legendarnog producenta J.J. Abramsa, je film kakav do sad niste vidjeli; zabavan, divlji, napet, prepun akcije ali i užasa. Odvest će vas na putovanje u kojem nećete znati što slijedi dalje. Ovo je iskustvo koje morate podijeliti s vašim najosjetljivijim prijateljima.

Operacija Overlord – Facebook
Overlord – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]