Što nas ne ubije… Najnovija kino najava i finalni plakat filma. Lisbeth Salander ozljeđuje muškarce koji ozljeđuju žene

Predstavljamo najnoviju kino najavu trilera ‘Što nas ne ubije’ i službeni plakat filma te možemo reći da ove jeseni akcija nosi žensko ime.

Ustupio CF

Film je ekranizacija zadnje (četvrte) knjige istoimenog naziva koja je nastavak ‘Millennium’ serijala (Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku). Posljednja filmska ekranizacija bio je film Davida Finchera ‘Muškarci koji mrze žene’ iz 2011. godine koji je ostvario uspjeh i kod publike i kod kritike te osvojio i nagradu Oscar.

U filmu ‘Što nas ne ubije’ pratimo Lisbeth Salander koja spašava nedužne žene od nasilnih muškaraca i ispravlja nepravdu. Ali ispostavlja se da je u svojim spasilačkim pohodima zaboravila spasiti jednu jako bitnu osobu – svoju vlastitu sestru. No stvari nisu onakve kakvima se čine. U otkrivanju istine pomaže joj novinar Mikael Blomkvist pri čemu njih dvoje upadnu u mrežu špijuna, cyber-kriminalaca i korumpiranih vladinih dužnosnika. Strah, napetost i nove prijetnje s kojima se suočavaju primorat će beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakericu na opasnu igru.

U filmskoj verziji kultni lik Lisbeth Salander utjelovljuje Claire Foy (gledateljima poznata po ulozi u seriji ‘The Crown’), a Mikaela Blomkvista švedski glumac Sverrir Gudnason.

U filmu glume i Sylvia Hoeks koju smo nedavno gledali u filmu Blade Runner 2049., Lakeith Stanfield (Get Out), Cameron Britton poznat kao glavni negativac u seriji ‘Mindhunter’ te mnogi drugi. U filmu se pojavljuje i bosanska glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svjetski transrodni model. David Fincher, redatelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo ulogu izvršnog producenta.

Zanimljivo je istaknuti kako se u ovom nastavku maksimalno nastojala održati autentičnost knjige, što se vidi već po mnogo većoj zastupljenosti švedskih glumaca i ekipe filma. Produkciju između ostalih potpisuju Amy Pascal (Spider-Man: Homecoming, Molly’s Game, The Post) i Scott Rudin (No Country for Old Men, The Social Network, Moneyball).

Vrijedi napomenuti kako autor zadnje četvrte knjige, za razliku od prethodne tri, nije Stieg Larsson koji je prethodno preminuo, već ju je napisao jedan od najboljih suvremenih švedskih pisaca David Lagercrantz.

Inače, knjiga ‘Što nas ne ubije’ u Americi je ostvarila status bestselera, a i prva filmska ekranizacija ‘Muškarci koji mrze žene’ pobrala je same pohvale.

Film “Što nas ne ubije” u hrvatska kina stiže 8.11.2018.!

The Girl in the Spider’s Web – Movie Site
Što nas ne ubije – IMDb

[izvor informacija Continental film]

Dramatični triler 'Što nas ne ubije' u studenom 2018. u hrvatskim kinima, >http://film-mag.net/wp/?p=37126. Fotografije ustupio Continental Film

Objavljuje F.I.L.M.Četvrtak, 11. listopada 2018.