11/10/2018to13/10/2018

Premijera predstave autora i redatelja Saše Božića ‘Bolji život’ održat će se 11. listopada u Teatru &TD u 20 sati. Ulaz isključivo s pozivnicom.

Reprizne izvedbe na rasporedu su 12. i 13. listopada.

‘Bolji život’ sastoji se o dva dijela – ‘Budućnosti’ koju izvode Nataša Dangubić, Petra Hrašćanec i Jerko Marčić te ‘Igre prijestolja’ koji izvode Boris Barukčić i Ugo Korani.

Autor i redatelj: Saša Božić
Igraju: Budućnost: Petra Hrašćanec, Nataša Dangubić, Jerko Marčić;
Igre prijestolja: Ugo Korani, Boris Barukčić
Pokret: Petra Hrašćanec
Producenti: Ivan Mrđen, Mario Gigović

Bolji život ; Ustupila KP

U ‘Budućnosti’ glumci adresiraju gledatelje i pozivaju ih na sanjarenje o boljem životu, obećavajući kroz kazalište ispunjenje bolje budućnosti. Kazalište se pokazuje kao mjesto potencijala, fantazma i snova o mogućnosti boljeg života. No je li doista tako? Koliko naša potreba da budemo negdje drugdje zaprava razara naše bivanje u svakodnevici. Predstava počiva na jednostavnoj proceduri: izvođači najavljuju što će učiniti u budućnosti, a onda to i učine. No, što se dogodi kada ono što najave ne mogu nikako učiniti? Kakva ih budućnost čeka? U drugom dijelu predstave predstavnici nove generacije hrvatskog kazališta uprizoruju ljude opsjednute televizijskim spektaklima, velikim epskim sagama, koje najavljuju neku drugačiju budućnost, u kojem se iskustvo realiteta seli u virtualni svijet velikih junaka, nadnaravnih bića i konstantnog spektakla, pojasnio je autor i redatelj Saša Božić.

Riječ je o posljednjoj u seriji predstava u ciklusu ‘On Entertainment’ Saša Božića kojoj prethode predstave ‘Born to Please’ i ‘Folk/Acts’, a koje su izvođene diljem Hrvatske.

Želimo se igrati s neposrednošću i promiskuitetom, koji manje-više uvijek karakteriziraju odnos između publike i izvođača, a izostaju u velikim televizijskim spektaklima, istaknuli su glumci, koji su zajedno s redateljem, Sašom Božićem, zaslužni za koncept predstave.

Projekt je realiziran u produkciji kazališne grupe De Facto, a projekt su podržali Studentski centar u Zagrebu – Kultura SC/ Teatar &TD, u sklopu projekta APAP – Performing Europe 2020, sufinanciranog sredstvima programa Kreativna Europa Europske Unije.

[izvor informacije Kultura promjene]

Premijera predstave 'Bolji život' u Teatru &TD, >http://film-mag.net/wp/?p=37116. Fotografije ustupila KP

Objavljuje F.I.L.M.Srijeda, 10. listopada 2018.