Venom
Venom (2018.)
Redatelj: Ruben Fleischer
Glumci: Tom Hardy, Riz Ahmed, Michelle Williams
Žanr: akcija, horor, SF
Trajanje: 112 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Kada lik Eddiea Brocka u svojem novinarskom istraživanju postane domaćinom izvanzemaljskog stvorenja on postaje Venom. Izvanzemaljski simbiot potpuno ga obuzima i oduzima mu slobodnu volju. Pravila sada netko drugi određuje, svako opiranje je uzaludno. Njih dvoje postaju jedno, postaju Venom – najpoznatiji antijunak za kojeg nećete znati trebate li ga se bojati ili će vas spasiti. Lik Venoma osmislio je 1988. g. pisac David Micheline, te crtači Todd McFarlane i Mike Zeck. Venom je izvanzemaljski simbiot, kojem je potreban čovjek kako bi preživio no zauzvrat čovjek dobiva nevjerojatne moći. Iako je lik Venoma prvotno bio zamišljen kao negativac, on kasnije, u određenim verzijama, postaje tzv. Antiheroj, a zatim gotovo i pravi heroj.

Venom – Movie Site
Venom – IMDb


Klub milijardera
Billionaire Boys Club (2018.)
Redatelj: James Cox
Glumci: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Taron Egerton, Emma Roberts
Žanr: Biografija, drama, triler
Trajanje: 108 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Pod vodstvom svog kolege s koledža Joea Hunta (Ansel Elgort), grupa mladića iz dobrostojećih obitelji u Los Angelesu 1980-tih smišlja plan kako se nabrzinu obogatiti putem tzv. “Piramide sreće”. Plan završava loše po sve njih kad Hunt i Pitmann ubiju investitora i prevaranta, Rona Levina (Kevin Spacey). Priča se temelji na stvarnom Klubu koji je bio aktivan u Los Angelesu u 80-tima.

Klub milijardera – Facebook
Billionaire Boys Club – IMDb


Kuća magičnog sata
The House with a Clock in Its Walls (2018.)
Redatelj: Eli Roth
Glumci: Jack Black, Cate Blanchett, Owen Vaccaro, Kyle MacLachlan, Colleen Camp
Žanr: Komedija, obiteljski, fantazija
Trajanje: 104 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Desetogodišnji Lewis Barnavelt počinje živjeti sa svojim ujakom u staroj i tajanstvenoj kući. U toj je kući prije njih živio bračni par koji je pokušao uništiti svijet. Neposredno prije smrti, izradili su sat koji je skriven unutar zidova, a svaki njegov otkucaj označava da je apokalipsa sve bliže. Vrlo brzo će se ispostaviti da je i Lewisov ujak vještac i dječak će se naći okružen magijom i opasnošću, pogotovo kada otkrije sat unutar zidova kuće koji je kreiran da prizove sudnji dan. Jack Black i dvostruka dobitnica nagrade Oscar® Cate Blanchett zvijezde su čarobne avanture u režiji Elija Rotha, nastale na temelju omiljenog dječjeg klasika Johna Bellairsa.

Kuća magičnog sata – Movie Site
The House with a Clock in Its Walls – IMDb


Zvijezda je rođena
A Star Is Born (2018.)
Redatelj: Bradley Cooper
Glumci: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott
Žanr: Drama, glazbeni
Trajanje: 135 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Radi se o pravom autorskom djelu Bradleyja Coopera – on ga je, naime napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu. Film obiluje fantastičnom originalnom glazbom koju je pisao sam Cooper, a sve su pjesme u filmu snimane uživo. Četiri puta nominiran za nagradu Oscar®, Bradley Cooper i višestruko nagrađivana, glazbena zvijezda Lady Gaga, kojoj je ovo prva glavna filmska uloga, zajedno u filmu ZVIJEZDA JE ROĐENA.

Zvijezda je rođena – Movie Site
A Star Is Born – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 04.10.18.: Venom; Klub milijardera; Kuća magičnog sata i Zvijezda je rođena, >http://film-mag.net/wp/?p=37060. Fotografije ustupio CineStar

Objavljuje F.I.L.M.Srijeda, 3. listopada 2018.