ZVIJEZDA SERIJE „ŽIVI MRTVACI“ U HRVATSKOJ!

Film „Izgaranje“ snimljen prema kratkoj priči Harukija Murakamija stiže u kina!

Punih šest godina, Steven Yeun bio je jedna od glavnih zvijezda serije „Živi mrtvaci“ gdje je utjelovio lik Glenna, jednog od najvoljenijih likova među obožavateljima ovog mega popularnog serijala. Nakon odlaska iz serije, Yeun se okrenuo filmskoj produkciji, a najnoviji film u kojem ga možemo gledati je IZGARANJE u kojem ovaj bivši student medicine koji je odustao od fakulteta kako bi se posvetio glumi (koju je kasnije i diplomirao) tumači misterioznog Bena. Film je snimljen prema kratkoj priči uglednog književnika Harukija Murakamija „Barn Burning“, a ove je godine premijerno prikazan na filmskom festivalu u Cannesu gdje je osvojio nagradu FIPRESCI za najbolji film.

Izgaranje ; Ustupio DF

Jong-su je dvadeset i nešto godišnji dostavljač koji na poslu susreće Hae-mi, djevojku koju je poznavao u djetinjstvu, ali o kojoj godinama nije razmišljao. Podsjetivši ga da se prema njezinom fizičkom izgledu odnosio okrutno (čega se Jong-su uopće ne sjeća) ova prekrasna djevojka zavede dostavljača čime započinje njihova nagla veza. Međutim, uskoro Hae-mi zamoli Jong-sua za uslugu: dok se ona nalazi na putovanju u Africi, on bi joj trebao pripaziti na mačku. Jong-su, naravno, pristaje premda započinje sumnjati u njezine osjećaje prema njemu, pogotovo nakon što se Hae-mi s putovanja vrati s Benom – zagonetnim mladićem i svojim novim (bogatim) prijateljem.

Pored Stevena Yeuna u glavnim ulogama se pojavljuju Ah-In Yoo u ulozi Jong-sua i Jong-seo Jeon kao mlada Hae-mi. Osim što se prikazao u Cannesu film se ovaj tjedan prikazuje i u službenoj konkurenciji u sklopu filmskog festivala u Torontu, a već je otprije izabran kao korejski kandidat za prestižnu nagradu Oscar koja će biti dodijeljena sljedeće godine. Jedna od svakako najvećih zanimljivosti vezanih za film vezana je uz njegovo snimanje. Naime, scena u kojoj dvoje glavnih likova razgovaraju ispred kuće snimana je punih mjesec dana zbog toga što se dnevno moglo snimati samo nekoliko minuta kako bi se uhvatilo točno određeno doba dana koje je redatelj želio.

Film IZGARANJE režirao je Chang-dong Lee, hvaljeni i nagrađivani redatelj filmova kao što su „Oaza“ iz 2002. godine (s kojim je osvojio tri nagrade na filmskom festivalu u Veneciji) i posebno „Poezija“ iz 2010. godine s kojim je osvojio nagradu za najbolji scenarij u Cannesu. Leeju je ovo prvi redateljski uradak nakon punih osam godina, a do sada je pobrao hvalospjeve filmske kritike i publike. Na popularnoj stranici Rotten Tomatoes koja se bavi prikupljanjem recenzija filmskih kritičara, IZGARANJE ima 96% pozitivnih ocjena pa ga se već sad smatra jednim od najozbiljnijih kandidata za razne liste najboljih filmova 2018. godine.

Dramski triler IZGARANJE u domaća kina stiže nam u četvrtak, 20. rujna!

Izgaranje – Facebook
Izgaranje – IMDb

[izvor informacije Discovery Film]

Film 'Izgaranje' u hrvatskim kinima, >http://film-mag.net/wp/?p=36829. Fotografije ustupio Discovery Film & Video

Objavljuje F.I.L.M.Ponedjeljak, 10. rujna 2018.