Premijera predstave Vrhu mene, Vrhu moje autora Damira Bartola i Tanje Vrvilo održat će se u četvrtak, 13. rujna u Kinu SC u 21 sat. Ulaz isključivo s pozivnicom.

Reprizne izvedbe na rasporedu su 14. i 15. rujna u 21 sat.

Naslov kritičko-kliničke megafonije Vrhu mene, Vrhu moje upućuje na krilaticu studije Vladimira Čerine imenovanu Janko Polić Kamov, napisanu u Firenci koncem lipnja 1913., njegovo prisvajanje stiha Kamovljeve pjesme Intermezzo Hoće li tko pisati studije vrhu mene i vrhu moje zalutale duše? Povezujemo zrcaljenja posljednje Kamovljeve figure, Bitange koji se stidi svoga stida i arhivski vademekum skučenih prilika naše rane liječničke književnosti iz Čerinina šibenskog azila – za posljednju sliku dvaju futurističkih dijagnostičara, Čerine-Kamova kao kliničara civilizacije: To je futuristički moral; to bijaše Polićev moral. To je futuristička etika; to bijaše Polićeva etika. Grupirajući skupine znakova zaklanjanja i egzilsko-azilskog drhtećeg delirija jezika s motivima futurističke opere L’aviatore Dro Balilla Pratella – rekomponiramo simptomatološku kartografiju u fono-pometnju.

Hospital de la Santa Creu Barcelona ; Ustupila KP

Cio je njegov život bio anormalan; jedan sveopći delirum tremens. I dok mnogi nemahu duše ni u grudima, on je imaše na vršku pera, pa kako je mogao da piše, ako ne anormalno, kakav je njegov rad mogao da bude, ako ne anormalan i kakva je njegova umjetnost mogla da bude, ako ne anormalna? Anormalan, anormalan, posvuda je bio anormalan.

Izvođački tim: Vilim Matula, Tanja Vrvilo, Damir Bartol
Glazba: Damir Prica Kafka – sax, klavir, Tena Novak – violina, Franjo Glušac – gitara, Bruno Vorberger – bubanj, udaraljke, Miro Manojlović – elektronika
Intermezzo pronađenog filma: Miro Manojlović
Zvuk: Jasmin Dasović
Filmski projekcionist: Damir Vrabec

Predstava Vrhu mene, Vrhu moje DB Indoš Kuće ekstremnog muzičkog kazališta realizira se u postprodukciji s Teatrom &TD, uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu Grada Zagreba.

[izvor informacije Kultura promjene]