A. G. Riddle
Gen s Atlantide

• Naziv serijala: Misterij porijekla
• Broj stranica: 528 (meki) / 520 (tvrdi)
• Vrsta uveza: meki i tvrdi uvez
• Preveo s engleskoga: Vinko Zgaga
• ISBN (1. knjiga): 978-953-343-751-4
• Cijena: 39,90 kn (meki)
• Izlazak iz tiska: kolovoz, 2018.

O knjizi:

SVJETSKI BESTSELER PRODAN U VIŠE OD MILIJUN PRIMJERAKA

Najveći misterij svih vremena…
Tajna porijekla ljudske vrste…
Napokon će biti otkrivena.

Bitka za spas čovječanstva upravo je započela. Nedaleko od obale Antarktike, posada istraživačkog broda pronašla je tajanstvenu strukturu zakopanu duboko u unutrašnjosti ledenjaka. Ondje je ležala tisućama godina, i čini se da nije djelo ljudskih ruku.

No jedna tajna organizacija misli da zna što je to i koja mu je namjera. Immari se već čitavo tisućljeće pripremaju za povratak najvećeg neprijatelja čovječanstva. Suočeni s prijetnjom izumiranja, oni smatraju da je jedina šansa za opstanak žrtvovanje 99,9 % svjetske populacije, a to je cijena koju su oni spremni platiti.

Genetičarka Kate Warner i agent sigurnosno-obavještajne službe David Vale možda imaju šansu spriječiti nadolazeću katastrofu, ali samo ako uspiju dekodirati tajne gena s Atlantide i otkriti pravu istinu o porijeklu čovjeka…

O trilogiji:

GEN S ATLANTIDE: Nedaleko od obale Antarktike, posada istraživačkog broda pronašla je zakopanu duboko u ledenjaku tajanstvenu strukturu koja očito nije djelo ljudskih ruku, a pod ledom je ležala tisućama godina… sad počinje odbrojavanje do izumiranja.

POŠAST S ATLANTIDE: Neviđena pandemija hara svijetom. Pokosila je skoro milijardu ljudi – a oni koji od pošasti ne umru dožive promjene na razini gena. U potrazi za odgovorima, genetičarka Kate Warner suočit će se s davnom prošlošću.

SVIJET ATLANTIDE: Vrijeme je gotovo isteklo. Ljudska je vrsta slomljena i nije u stanju suočiti se s novom katastrofom koja prijeti planetu. No tada, iz dubokog svemira, stiže signal. Signal koji će čovječanstvo povesti u rat koji bijesni već nebrojenim tisućljećima; rat koji će otkriti nezamislive neprijatelje i pravu narav gena s Atlantide.

O autoru:

A. G. Riddle proveo je deset godina investirajući u internetske tvrtke, nakon čega se posvetio svojoj istinskoj strasti – pisanju romana. Gen s Atlantide intrigantan je triler o globalnim genetičkim eksperimentima, drevnim zavjerama i tajnama ljudske evolucije. Prvi je dio trilogije koja se rasprodala u više od milijun primjeraka i prevedena je na 18 jezika. U izdanju Znanja dosad je objavljen njegov roman ‘Raskrižje’.


Elizabeth Hoyt
Ponoćni vojvoda

• Broj stranica: 320
• Vrsta uveza: meki
• Prevoditeljica: Mirjana Valent
• ISBN: 978-953-343-749-1
• Cijena: 29,90 kn

O knjizi:

Prije dvadeset godina Maximus Batten svjedočio je brutalnom ubojstvu svojih roditelja. Sada kao autokratski vojvoda od Wakefielda dane provodi baveći se politikom u parlamentu, ali noću, prerušen u Duha St. Gilesa, luta mračnim uličicama u potrazi za ubojicom. Jedne noći susreće vatrenu ženu koja mu se izravno suprotstavi – i ne želi se povući…

SUSRET RAVNOPRAVNIH PROTIVNIKA…

Artemis Greaves družbenica je hirovite grofice, ali ispod jednostavne haljine od smeđega serža krije se srce lovkinje. Kada je Duh St. Gilesa spasi od razbojnika, ona u njemu prepoznaje srodnu dušu i – u njoj se budi znatiželja. Tim više kad shvati tko je zapravo zloglasni Duh…

POŽUDA POTIČE OPASNU STRAST

Artemis se odlučila na odvažan potez: zahtijeva od Maximusa da iskoristi svoj utjecaj i oslobodi njezina zatočena brata – ili će ga ona razotkriti kao Duha. Ali ucjenjivanje moćnoga vojvode sa sobom nosi rizik. Sada kad je uhvatila tigra za rep, može li se oduprijeti njegovu bijesu – ili iskušenju njegova zagrljaja?

“Izvrsno ocrtani likovi ispunjavaju stranice ove emocionalno nabijene kombinacije misterija i romanse.”
Publishers Weekly

„Elizabeth Hoyt očarat će vas svojim pričama i navesti da povjerujete u čaroliju ljubavi.“
RT Book Reviews

„Ponijeti na pusti otok! Zbog ovakvih knjiga i čitamo romanse… Bolje ne može.“
LikesBooks.com

“Elizabeth Hoyt piše uzbudljivo, sofisticirano i duboko strastveno.”
Julianne MacLean

“Nevjerojatan zaplet, karizmatični likovi, pametni, vrckavi i britki dijalozi…”
Publishers Weekly

“Imamo novu vladaricu u žanru povijesne erotske romanse!”
HistoricalRomanceWriters.com

“Maštovito, seksi i više nego zabavno!”
Connie Brockway

O autorici:

Elizabeth Hoyt američka je spisateljica koju su New York Times, USA Today i Publishers Weekly proglasili najprodavanijom autoricom povijesnih romansi. Po struci diplomirana antropologinja i velika zaljubljenica u putovanja, danas se bavi isključivo pisanjem. U izdanju Znanja objavljeni su njezini romani iz serijala Maiden Lane: ‘Opasne namjere’, ‘Zabranjeni užic’i, ‘U vučjoj jazbini’, ‘Kradljivac sjena’, ‘Gospodar tame’ te najnoviji ‘Ponoćni vojvoda’.


Kelly Rimmer
Tajna kći

• Žanr: melodrama
• Broj stranica: 306 (meki)
• Vrsta uveza: KDS meki
• Format: 123×190 mm
• Urednik: Mirna Šimat
• Prevoditelj: Nataša Pejić
• ISBN : meki: 978-953-343-744-6
• Cijena: meki uvez – 29,90

Osjećajan roman o usvajanju, slomljenim srcima i majčinskoj ljubavi

„Ti si usvojena.“ Tri male riječi i Sabinin život raspao se u komadiće. Zauvijek se raspolovio na vrijeme prije tih riječi i ono poslije.
Presretna zbog spoznaje da je trudna, Sabina ne može razumjeti kako majka može napustiti vlastitu kći, kao ni razloge zbog kojih su joj roditelji posvojitelji tajili njezinu prošlost.
Odlučna u namjeri da pronađe ženu koja je se odrekla, ono što pritom otkriva promijenit će sve, ne samo za Sabinu, nego i za dvije žene koje su je svih ovih godina voljele.
Dirljiva, topla i prekrasno ispripovijedana priča o boli zbog razdvajanja i neuništivoj snazi ljubavi.

„Ova me knjiga od prvih redaka uvukla u svoj vrtlog emocija. Tajna kći priča je koja ostaje s vama još dugo nakon što pročitate knjigu.“
Ask a Bookworm

„Toliko ganutljiva priča, silno uvjerljivo ispripovijedana. Gotovo kao da čitate autobiografiju a ne roman… Za svaku preporuku.“
Portobello Book Blog

„Kelly Rimmer se uhvatila vrlo osjetljive teme i pretvorila je u genijalno napisanu knjigu. Hvala na ovoj osjećajnoj i zaista sjajnoj priči.“
It’s all about the books


AUTOR BESTSELERA #1 NEW YORK TIMESA

Nicholas Sparks
U tvojim očima

„Nezaboravna priča koja će vam vratiti vjeru u pravu ljubav.“
The Washington Post

• Urednica: Bojana Franić
• Prijevod: Tatjana Rakuljić
• Korektura: Mirjana Paić Jurinić
• Broj stranica: 448
• ISBN: 978-953-343-746-0
• Uvez: meki KDS
• Cijena: 39,00 kn

Prošlost Colina Hancocka prepuna je loših odluka i samo jedan pogrešan korak dijeli ga od zatvora. Ima dvadeset i osam godina i usredotočen je na dovršetak studija, a zadnje što želi je ozbiljna veza.

Maria Sanchez, kći meksičkih imigranata, tamnokosa je ljepotica s naizgled savršenom karijerom. No Maria ima traumatičnu povijest zbog koje se vratila u svoj rodni grad i zbog koje propituje sve ono u što je nekoć vjerovala.

Slučajan susret na kišnoj cesti promijenit će tijek Colinova i Marijina života, dovodeći u pitanje predrasude koje su imali jedno o drugom, a, naposljetku, i o sebi. Kada se među njima neočekivano dogodi ljubav, usudit će se zamisliti zajedničku budućnost… sve dok podsjetnici na neugodne događaje iz prošlosti ne počnu izlaziti na površinu.

Roman koji nas podsjeća na to da se ljubav ponekad događa upravo u trenucima koji bi nas mogli slomiti i da nije uvijek jednostavno prepoznati ljude koji nas vide onakvima kakvi doista jesmo.

Nicholas Sparks jedan je od najprodavanijih pisaca na svijetu s više od 105 milijuna prodanih primjeraka, prevedenih na pedesetak jezika. Svih njegovih osamnaest romana, od kojih je većina i ekranizirana, dospjelo je na sam vrh New York Timesove ljestvice bestselera. Sparks živi u Sjevernoj Carolini sa suprugom i djecom. Više informacija o autoru možete pronaći na njegovoj web-stranici www.nicholassparks.com.


Lisa Kleypas
Zavedi me u zoru

• Prijevod Silvija Čolić
• Format 123×190 mm 360 stranica
• Uvez meki
• Masa 0.23 kg
• Izdavač Mozaik knjiga d.d.o.
• Cijena 29,90 kn

Winifred Hathaway još uvijek trpi teške posljedice šarlaha od kojeg je zamalo preminula prije dvije godine. Liječnici su tvrdili da je bolest ostavila nepopravljivu štetu na njezinim plućima. Prognoze nisu bilo dobre – prije ili poslije past će u postelju i više neće ustati iz nje. Smatrali su da joj je u najboljem slučaju preostalo još nekoliko godina života. No ona je odbila pomiriti se s tim. Svim srcem željela je ozdraviti i živjeti život punim plućima. A više od svega željela je ozdraviti zbog Merripena, naočitog Roma u kojeg je bila ludo zaljubljena. Njezini roditelji su ga još kao dječaka uzeli pod svoje okrilje, nakon što su ga ranjenog i napola mrtvog pronašli kraj rijeke. Win i Merripen već tada su se zbližili a njihova bliskost s vremenom se pretvorila u duboku i iskrenu ljubav. No Merripen se prije svega smatrao njezinim zaštitnikom i bio je spreman učiniti doslovce sve za njezino dobro, čak i ako je to značilo da joj nikada neće priznati da ju voli i time joj slomiti srce. Ipak, pravoj ljubavi ništa ne može stati na put, ona slama sve prepreke…


Peter May
Cesta lijesova

• Prijevod Neven Dužanec
• Format 123×190 mm
• 280 stranica
• Uvez meki
• Masa 0.18 kg
• Cijena 29,90 kn

Na pustoj plaži otoka Harris na Hebridima, more je izbacilo čovjeka, jedva živog i na rubu pothlađenosti. On ne zna tko je ni kako se našao ondje. Jedini je trag do njegova identiteta karta na kojoj je označena cesta poznata kao Cesta lijesova. Ne zna kamo će ga odvesti, ali ispunjen stravom i nesigurnošću zna da je mora slijediti. Detektiv George Gunn plovi burnim vodama Atlantika do usamljene hridi 30 km zapadno od Hebrida u Škotskoj. S lošim predosjećajem izlazi na obalu gdje su trojica svjetioničara nestala prije više od stotinu godina. To je tajna koja nikada nije riješena, ali sada se pojavila još jedna. Na toj istoj hridi pronađen je čovjek prebijen nasmrt, a detektiv Gunn mora otkriti tko je to učinio i zašto. Adolescentica leži u krevetu u svojoj sobi u Edinburghu, očajna što još ne zna istinu o smrti svojeg oca, uglednog znanstvenika. Dvije godine nakon što je pronašla njegovo oproštajno pismo, Karen Fleming još ne može prihvatiti da bi je otac svojevoljno napustio na takav način. Što više otkriva o prirodi njegova istraživanja, to više sumnja da iza njegova nestanka stoje drugi ljudi. ‘Cesta lijesova’ slijedi tri opasna putovanja prema jednoj šokantnoj istini – i shvaćanju kako je neznanje pogubno za pojedinca, ali i za čitavo čovječanstvo.

[izvor informacije Znanje]

Novi KDS naslovi u kolovozu 2018.: Gen s Atlantide; Ponoćni vojvoda; Tajna kći i U tvojim očima, >http://film-mag.net/wp/?p=36789.

Objavljuje F.I.L.M.Četvrtak, 6. rujna 2018.