Časna
The Nun (2018.)
Redatelj: Corin Hardy
Glumci: Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Demián Bichir
Žanr: horor
Trajanje: 96 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Kada si časna u Rumunjskoj oduzme život, Vatikan će poslati svećenika i časnu da istraže njezinu smrt. Zajedno otkrivaju ne baš svetu tajnu. Riskirajući ne samo svoje živote, već i vjeru i svoje duše, suočavaju se sa zlonamjernom silom u obliku iste demonske časne koja je terorizirala publiku u filmu ‘Prizivanja 2’. Redatelj Corin Hardy, uvodi nas u novo poglavlje najstrašnije filmske franšize. Radnja ovog nastavka je smještena u razdoblje prije ‘Prizivanja’ i ‘Annabelle’.

Časna – Movie Site
The Nun – IMDb

Moj pas Patrick
Patrick (2018.)
Redatelj: Mandie Fletcher
Glumci: Ed Skrein, Jennifer Saunders, Gemma Jones
Žanr: komedija
Trajanje: 94 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Ovu obiteljsku komediju režirala je Mandie Fletcher na temelju scenarija koji su napisali Vanessa Davies i Paul de Vos. Sarah Francis (Beattie Edmondson) je mlada učiteljica čiji je život pomalo kaotičan. Ono što joj u životu najmanje treba jest briga o nekome. No, Sarina baka ostavi joj nešto što slini, hrče i jede iz kuhinjskog smeća – vrlo razmaženog mopsa Patricka. U početku, Sarah na svakom koraku nailazi na probleme vezane za Patricka, no kada joj stvorenje kao što je Patrick, uđe pod kožu, njezin život će se početi okretati u drugom smjeru. Za svaku vrstu publike dolazi nam prava britanska poslastica – ‘Moj pas Patrick’. Novi kino hit koji će vas natjerati u kino dvorane sa svojim najmlađima, ali prijateljima i obitelji.

Moj pas Patrick – British Council Film
Patrick – IMDb

Otac i sin na neslužbenom putu
An Actor Prepares (2018.)
Redatelj: Steve Clark
Glumci: Jeremy Irons, Matthew Modine, Jack Huston
Žanr: komedija
Trajanje: 97 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Nakon srčanog udara, svjetski poznati glumac koji pati od alkoholizma primoran je putovati preko cijele države kako bi prisustvovao kćerinom vjenčanju. U ovu posljednju i neobičnu avanturu upušta se s otuđenim sinom koji je usput i svjedočio protiv oca na parnici za razvod braka. „Otac i sin na neslužbenom putu“ crna je komedija o odnosu između oca i sina koji s vremenom od prividne i željene potpune suprotnosti karaktera dolaze do zaključka da su puno sličniji nego što su mislili.

Otac i sin na neslužbenom putu – Facebook
An Actor Prepares – IMDb

Sibirski dijamant
Siberia (2018.)
Redatelj: Matthew Ross
Glumci: Keanu Reeves, Ana Ularu, Pasha D. Lychnikoff, Dmitry Chepovetsky
Žanr: romantični, triler
Trajanje: 104 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
‘Siberia’ prati Lucasa (Reeves), američkog trgovca draguljima, koji putuje u St. Petersburg prodati rijetke plave dijamante upitna podrijetla. Budući da je posao od početka osuđen na neuspjeh, Lucas putuje na Sibir potražiti svog nestalog partnera i njihove dragulje, pri čemu započinje vezu s Katyom (Ularu), vlasnicom tamošnjeg kafića. Kako raste njihova strast, rastu i problemi u varljivom svijetu trgovine draguljima, kojeg Lucas očajnički pokušava napustiti, no ima li izlaza?

Sibirski dijamant – Movie Site
Siberia – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 06.09.18.: Časna; Moj pas Patrick; Otac i sin na neslužbenom putu i Sibirski dijamant, >http://film-mag.net/wp/?p=36783. Fotografije ustupio CineStar

Objavljuje F.I.L.M.Četvrtak, 6. rujna 2018.