Njemački lied oduševio publiku na sinoćnjem koncertu u Dvoru

U sklopu Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“ 03. srpnja 2018. održan je koncert pod nazivom „German Lied“. Nastupili su sopranistica Nikolina Pinko, grčki bariton Dimitris Tiliakos te dubrovački glazbenici Toni Kursar i Stefani Grbić. Publika Kneževa dvora imala je priliku čuti djela Franza Schuberta, Richarda Wagnera i Franza Straussa.

Ustupio DSO

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“ koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar, započeo je koncertom „Mozart Gala“ u subotu u atriju Kneževa dvora, a nastavio se koncertom „Guardi le stelle“ u Dubrovačkim vrtovim sunca. Sinoć je održan i treći koncert, odnosno recital, koji je bio posvećen njemačkom liedu.

Sopranistica Nikolina Pinko i grčki bariton Dimitris Tiliakos u društvu dubrovačkih glazbenika Tonija Kursara i pijanistice Stefani Grbić izveli su djela najvećeg majstora njemačke solo pjesme – Franza Schuberta („Auf dem Strom“ i „Lieder“). Sopranistica Nikolina Pinko izvela je i Wagnerov „Wesendoncklieder“, a publika je imala priliku čuti i Nocturno za hornu i klavir Franza Straussa u izvedbi Dubrovčana Tonija Kursara i Stefani Grbić.

Oduševljena publika velikim je pljeskom nagradila izvođače i izmamila glazbeni dodatak: slavnu Schubertovu Serenadu iz ciklusa Labuđi pjev, koju je izvelo svo četvoro solista.

Velika završnica festivala održat će se u petak, 6. srpnja kada će publika imati priliku čuti neke od najpoznatijih opernih arija Mozarta, Verdija, Bizeta, Rossinija, Tijardovića, Puccinija i Wagnera, a koncert nosi naziv „La ci darem la mano“ – opera gala!

[izvor informacije Dubrovački simfonijski orkestar]