Hotel Artemis
Hotel Artemis (2018.)
Redatelj: Drew Pearce
Glumci: Jodie Foster, Sterling K. Brown, Sofia Boutella
Žanr: akcija, kriminalistički, SF
Trajanje: 94 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Srijeda je navečer 2028. godine, a ulice u centru Los Angelesa su neprohodne. Treću noć najstrašnije pobune u povijesti L.A., privatizirana policija tuče plave, ratno obojene prosvjednike, čiji je jedini zahtjev čista voda. Usred ovog kaosa, četvorica muškaraca s maskama lubanje nalaze se usred neuspjele pljačke banke. Sherman Atkins vodi svog brata i njihova dva pomagača iz banke u vatrenu borbu s policajcima. Ozlijeđene i bez druge mogućnosti, Sherman ih vodi do njihove jedine nade za spas … HOTELA ARTEMIS. Svojevrsnoj ilegalnoj bolnici za kriminalce u kojoj vrijede posebna pravila. Debitantski film scenarista i redatelja Drewa Pearcea u kojem glumi impresivna zvjezdana glumačka postava: Jodie Foster, Sterling K. Brown, Jenny Slate, Charlie Day, Zachary Quinto, Sofia Boutella, Dave Bautista i Jeff Goldblum.

Hotel Artemis – Movie Site
Hotel Artemis – IMDb

All Inclusive
All Inclusive (2017.)
Redatelj: Karin Fahlen
Glumci: Suzanne Reuter, Jennie Silverhjelm, Liv Mjönes, Goran Bogdan, Ksenija Marinković
Žanr: komedija
Trajanje: 93 minuta
Država: Švedska

Sadržaj:
Inger se jako radovala proslavi 60. rođendana u Hrvatskoj, no onda je otkrila da je muž vara. U deprimiranom izdanju zaputi se za Split u društvu svojih kćeri – razumne Malin (35) i kaotične Tove (33). Inger i Malin su međusobno sličnije dok se Tove jako trudi da je uključe u njihov krug. Sestrinsko rivalstvo ubrzo eskalira u natjecanje u tome tko će bolje ugoditi majci. Malin vjeruje da će Inger pomoći masaže i smirujući izleti dok Tove poseže za potpuno drugačijom metodom – konobaru Antoniju s kojim je spavala (Goran Bogdan) plati da odvede Inger na spoj na kojem će je poljubiti. Spoj prođe toliko dobro da se Inger i Antonio zbilja svide jedno drugome te na trenutak kćeri pomisle da su majku izgubile u rukama šarmantnog casanove. Na kraju priče Inger doživi polet i u životu i libidu, a dvije sestre prestanu se boriti za majčinu pažnju i pronađu novi početak za njihov odnos. „All Inclusive“ moderna je komedija o ljubavi, lažima i seksu, sestrinskom rivalstvu i neočekivanoj pozitivnoj strani nevjere.

All Inclusive – Movie Site
All Inclusive – IMDb

Zarobljeni u Siriji
Insyriated (2017.)
Redatelj: Philippe Van Leeuw
Glumci: Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navis, Mohsen Abbas
Žanr: drama, ratni
Trajanje: 85 minuta
Država: Belgija, Libanon, Francuska

Sadržaj:
Priča o obitelji koja je zatvorena u stanu koji se nalazi na području konstantnog bombardiranja i snajperističkih napada. Majka troje djece, Oum Yazan, očajnički pokušava održati svoju obitelj živom, istovremeno čekajući da se njezin muž vrati kući. U međuvremenu situacija eskalira do tih granica da se susjedi i drugi članovi obitelji skrivaju u istom stanu. Tko će sljedeći pokucati na vrata? Njezin muž ili neprijatelj? Obitelj živi u stalnoj napetosti, strahu i opasnosti. Klaustrofobična ratna studija osvojila je nagradu publike i nagradu Europa Cinemas Label na Berlinaleu.

Nagrade i festivali:
Berlinale 2017. – nagrada publike i nagrada Europa Cinemas Label
CPH PIX -2017. nagrada publike
Međunarodni filmski festival u Kairu – nagrada za najbolju glumicu, nominacija za najbolji film
11. Vukovar Film Festival

Zarobljeni u Siriji – Movie Site
Insyriated – IMDb

Podivljalo more
Adrift (2018.)
Redatelj: Baltasar Kormákur
Glumci: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas
Žanr: drama
Trajanje: 96 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Film je temeljen na istinitoj priči o Tami Oldham i njezinom zaručniku Richardu Sharpu, koji su se zaputili na putovanje preko oceana, ne sluteći da će ih zadesiti najveći uragan u povijesti. Nakon oluje Tami se budi i pronalazi njihov uništeni brod i teško ozlijeđenog Richarda. Bez ikakve navigacije i drugih pomagala, Tami će morat skupiti snage i vratiti ih na sigurno. Zvijezda filmova ‘Različita’ i ‘Krive su zvijezde’, Shailene Woodley i Sam Claflin (Tu sam pred tobom, Igre gladi) zajedno u filmu inspiriranim istinitim događajima o dvoje ljudi koji su se našli usred najvećeg uragana u povijesti.

Podivljalo more – Movie Site
Adrift – IMDb

Ant-Man i Wasp
Ant-Man and the Wasp (2018.)
Redatelj: Peyton Reed
Glumci: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Hannah John-Kamen
Žanr: akcijski, avanturistički, sci-fi
Trajanje: 118 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Dok Scott Lang (Paul Rudd) balansira između uloge superheroja i uzornog oca, Hope van Dyne i dr. Hank Pym trebaju njegovu pomoć u novoj hitnoj misiji u kojoj zajedno s Wasp (Evangeline Lilly) otkriva tajne njihove prošlosti.

Ant-Man i Wasp – Movie Site
Ant-Man and the Wasp – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 05.07.18.: Hotel Artemis; All Inclusive; Zarobljeni u Siriji; Podivljalo more i Ant-Man i Wasp, >http://film-mag.net/wp/?p=36374. Fotografije ustupio Cinestar i Kino Europa

Objavljuje F.I.L.M.Srijeda, 4. srpnja 2018.