U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Kids Friendly – Izbavitelji 2 ; Ustupio TB

“Izbavitelji 2” pružaju jedinstveni pogled na obiteljski život superherojske obitelji, koji se još nije drznuo prikazati niti jedan od mnoštva igranih filmova o superherojima. Tako možemo saznati kako se otac nosi s ljubavnim problemima adolescentne kćeri, hiperaktivnim osnovnoškolcem i bebom koja ne može kontrolirati supermoći… dok njihova majka pokušava spasiti svijet. Film ozbiljno progovara i o hipnotičkom utjecaju medija na ljude, što bi roditeljima mogao biti dobar povod za razgovor o medijima, samokontroli i boravljenju u prirodi. Legendarni studio Pixar ponovno je napravio izvrstan obiteljski film u kojem neće samo uživati djeca gotovo svih uzrasta, već roditelji pogotovo. Dvosatno trajanje i bonus crtić prije filma (ne zaboravite i 15-ak minuta reklama) moglo bi biti previše manjoj djeci koja ne mogu održavati pažnju, a upozoravamo roditelje s djecom osjetljivom na vizualne podražaje poput fotosenzitivne epilepsije, da film sadrži nekoliko scena s dramaturški bitnim ali intenzivnim bljeskanjem.

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Roditelji će se moći poistovjetiti jer film daje do znanja da je roditeljstvo superherojski posao (briga za sigurnošću djeteta, rješavanje zadaće, priče za laku noć…).

Nasilje: Nasilje se uobičajeno zasniva na tučnjavi i razaranju, ali nema ubijanja. U jednoj dužoj komičnoj sceni beba se tuče s “lopovom” rakunom, ali nije u opasnosti jer ima supermoći.

Zastrašujući prizori: Plaha djeca bi mogla biti zastrašena maskom negativca i intenzivnom borbom u sobi s bljeskajućim monitorima – ovdje pripazite na djecu osjetljivu na fotosenzitivnu epilepsiju!

Rječnik: Povremene blage uvrede.

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Tempo je normalan, no dinamičniji u akcijskim prizorima.

Tihoni Brčić

Izbavitelji 2 – Facebook
Incredibles 2 – IMDb