16/06/2018

Kazališnu sezonu 2017./2018. obilježit ćemo u punom sjaju – uz predstavu za cijelu obitelj koja je obilježila bogato stvaralaštvo Male scene

Legendarna predstava nastala prema jednoj od najpopularnijih hrvatskih dječjih knjiga autorice Silvije Šesto posljednju izvedbu svog dugog kazališnog života održat će u subotu, 16. lipnja, u 17 sati – po sniženoj cijeni od samo 25 kuna!

Uspješna i višestruko nagrađivana predstava, koju je na daske Male scene postavio i režirao Ladislav Vindakijević, svojim pričicama iz svakodnevnog života oduševljava djecu (5+), ali i odrasle! Ne propustite sjajnu priliku i posljednji put, u svečanom izdanju, pogledajte urnebesnu priču o običnoj peteročlanoj obitelji u kojoj zamašnjake radnje vuku troje djece. Tomica (Ivan Grčić) je pred pubertetom i već ga pomalo muče prve zaljubljenosti, nepravde i kritički odmak prema svijetu odraslih, njegov mlađi brat vrtićke dobi (Dražen Čuček) zaigrano je dijete sklono na svoj način preispitati i postupke braće i roditelja, dok je najstarija kćer (Lana Gojak) adolescentica koja živi u svom svijetu imajući, svojim godinama, svojstven odnos i prema braći i prema majci (Ivana Krizmanić) koja pokušava držati sve konce u svojim rukama.

Bum Tomica ; Ustupila Mala scena

Iz tog normalnog generacijskog sukoba nerijetko se preispituju stvari preko kojih obično prelazimo kao preko svakodnevnih i običnih zahvaljujući tempu života i dnevnoj rutini. I dok odraslima život postaje rutina, djeca u ovim pričama dokazuju da je život sve samo ne rutina. Primjerice, jedno obično vođenje najmlađeg djeteta u vrtić od obične rutine pretvara se u pravu, malu senzaciju…

Ovom prilikom želimo se zahvaliti ostatku vrijednog autorskog tima koji je sudjelovao u stvaranju ove hit predstave: scenografkinji Dinki Jeričević, Marti Crnobrnja koja je oslikala scenografiju, kostimografkinji Danici Dedijer i njezinim pomoćnicama Tajani Meštrović i Marti Grbešić, Adriani Kramarić za glazbu, Silviji Šesto i za likovno oblikovanje, fotografkinji Ireni Sinković, producentici Vitomiri Lončar te Danieli Kos za marketing i odnose s javnošću. Također veliko hvala i sjajnoj glumačkoj ekipi koja je ostavila veliki trag: Nikši Butijeru, Ivanu Grčiću, Draženu Čučeku, Lani Barić, Vitomiri Lončar, Romini Vitasović, Ivani Krizmanić, Lani Gojak, Bugi Mariji Šimić i Vini Jurčić.

‘Bum Tomica’ jedna je od rijetkih predstava koja se može dičiti zaista dugovječnim životom od čak 11 godina (praizvedba: 17. siječnja 2007.), čije su izvedbe igrane diljem cijele Hrvatske i to preko 300 puta. Veselimo se ovom posebnom događaju, kojim ćemo uz pjenušac i tortu obilježiti kraj još jedne kazališne sezone, nakon čije će izvedbe publika moći razgovarati s glumcima i postavljati im pitanja.

Budite dijelom ovog nezaboravnog putovanja koje ćemo zauvijek pamtiti i rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme telefonski na (01)4683352.

[izvor informacije Mala scena]