Jurski svijet: Pad kraljevstva
Jurassic World: Fallen Kingdom (2018.)
Redatelj: J.A. Bayona
Glumci: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Ted Levine, Jeff Goldblum, Toby Jones
Žanr: Akcija, avantura, SF
Trajanje: 128 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Uz sve čudo, avanturu i uzbuđenje koji su sinonim za jednu od najpopularnijih i najuspješnijih franšiza u povijesti kina, ovo jedinstveno filmsko ostvarenje, 7. lipnja 2018. u hrvatska kina vraća omiljene dinosaure i ostale stanovnike Jurskog svijeta. Novi nastavak fantastičnog serijala, Jurski svijet: Pad Kraljevstva, redatelja J.A. Bayona, donosi nam nove, zapanjujuće vrste, koje su sposobne utjerati strah u kosti kao ni jedne ikada prije.

Zvijezde serijala Chris Pratt i Bryce Dallas Howard ostaju vjerni Jurskom svijetu i u ovom nastavku, a uz njih se vraćaju i glasoviti izvršni producenti Steven Spielberg i Colin Trevorrow. Glumačkom dvojcu Pratt i Howard, ovoga se puta pridružuju James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, te Rafe Spall, dok BD Wong i Jeff Goldblum također nastavljaju svoje uloge. Fantastični svijet dinosaura u novom nastavku publici donosi više akcije, avanture i adrenalina no ikad. Ne propustite svjedočiti bitci za veličanstveno kraljevstvo od kojeg je sve počelo.

Baš kad ste se udomaćili u Jurski svijet toliko da pomislite kako Vas ondje više ništa ne može iznenaditi – pripremite se ostati bez daha!

Jurski svijet: Pad kraljevstva – Movie Site
Jurassic World: Fallen Kingdom – IMDb

Ljubav na kotačima
Tout le monde debout (2018.)
Redatelj: Franck Dubosc
Glumci: Elsa Zylberstein, Alexandra Lamy, Franck Dubosc
Žanr: komedija
Trajanje: 108 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Jocelyn je ženskaroš i zavodnik. Jednoga dana se odluči pretvarati da je nepokretan kako bi zaveo mladu skrbnicu. Nije ni sanjao da će se zaljubiti u njezinu sestru, koja je stvarno u invalidskim kolicima. Jocelyn tako biva zarobljen u vlastitu prevaru. Komičar Franck Dubosc predstavlja svoju prvu produkciju zabavne, romantične komedija u kojoj glumi da je nepokretan kako bi zaveo mladu djevojku.

Ljubav na kotačima – Facebook
Tout le monde debout – IMDb

Filmske zvijezde žive vječno
Film Stars Don’t Die in Liverpool (2017.)
Redatelj: Paul McGuigan
Glumci: Jamie Bell, Annette Bening, Julie Walters
Žanr: romantična drama
Trajanje: 105 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Temeljen na memoarima Petera Turnera, radnja filma prati razigranu, ali strastvenu vezu između Turnera i ekscentrične dobitnice nagrade Oscar, glumice Glorije Grahame tijekom 1978. godine u Liverpoolu. Ono što započne kao neobavezan ljubavni odnos između legendarne „femme fatale“ i njezinog mladog ljubavnika ubrzo se pretvara u dubinsku povezanost u kojoj Turner postaje osoba na koju se Glorija može osloniti kada joj je potrebna utjeha. Uskoro će uzajamna strast i žudnja za životom biti testirane van granica njihove kontrole…

Filmske zvijezde žive vječno – Movie Site
Film Stars Don’t Die in Liverpool – IMDb

S ljubavlju, Simon
Love, Simon (2018.)
Redatelj: Greg Berlanti
Glumci: Nick Robinson, Jennifer Garner, Katherine Langford
Žanr: romantična komedija
Trajanje: 110 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Svi zaslužuju veliku ljubavnu priču. Ali za sedamnaestogodišnjeg Simona to je komplicirano: nitko ne zna da voli dečke i ne zna tko je anonimni kolega u kojeg se zaljubio online. Rješavanje oba pitanja čini se smiješno, no istovremeno zastrašujuće mijenja život. Glumačka postava ovog filma uvjerit će vas da je pred vama najsimpatičniji par kojeg ćete ikada upoznati. Zabavna i osjećajna komedija o prihvaćanju sebe i zaljubljivanju, temeljena na svjetskom bestseleru Becky Albertalli, Simon vs. the Homo Sapiens Agenda.

S ljubavlju, Simon – Movie Site
Love, Simon – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 07.06.18.: Jurski svijet: Pad kraljevstva; Ljubav na kotačima; Filmske zvijezde žive vječno i S ljubavlju, Simon, >http://film-mag.net/wp/?p=36038. Fotografije ustupio CineStar

Objavljuje F.I.L.M.6. lipnja 2018