Deadpool 2
Deadpool 2 (2018.)
Redatelj: David Leitch
Glumci: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin
Žanr: akcija, komedija
Trajanje: 119 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Marvelov brbljavi anti-junak se vratio! Veći, bolji i tu i tamo još gluplji nego ikada prije. Kada super vojnik krene u ubilačku misiju, Deadpool je prisiljen razmišljati o prijateljstvu, obitelji i što to zapravo znači biti junak – sve to dok razvaljuje 50 različitih guzica. Jer, ponekad, da bi napravio sve kako treba moraš igrati prljavo. Nakon ogromnog globalnog uspjeha najpoznatijeg antijunaka desetljeća, Ryan Reynolds se vraća ulozi za koju je rođen!

Deadpool 2 – Movie Site
Deadpool 2 – IMDb

Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018.)
Redatelj: Mike Newell
Glumci: Lily James, Michiel Huisman, Jessica Brown Findlay, Matthew Goode
Žanr: romantična drama
Trajanje: 124 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Na britanskom otoku Guernseyju, za vrijeme Drugog svjetskog rata, osnovano je društvo zanimljivog i simpatičnog naziva – Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja. S osnivanjem i aktivnostima tog neobičnog društva, sasvim neočekivano, upoznaje se uspješna londonska spisateljica Juliet Ashton, koja je upravo u potrazi za novom temom svoje knjige. Većina tih ljudi uzela je knjigu prvi put u ruke upravo u vrijeme rata, no ono što su pronašli u knjigama puno je više od riječi – pronašli su životnu snagu, inspiraciju, utjehu, spoznaju da se sve može sagledati i izreći na drugačiji način. Temeljeno na velikom svjetskom bestseleru koji je vladao svim važnijim književnim ljestvicama i bio jedna od najčitanijih i najprodavanijih knjiga desetljeća.

Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja – Facebook
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society – IMDb

Osjećam se lijepa
I Feel Pretty (2018.)
Redatelj: Abby Kohn, Marc Silverstein
Glumci: Amy Schumer, Michelle Williams, Emily Ratajkowski
Žanr: komedija
Trajanje: 110 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
U filmu ‘Osjećam se lijepa’, redateljskog dvojca Abby Kohn i Marca Silversteina, u oporavku nakon traumatične nezgode, Renee (Amy Schumer) se budi kao nova osoba, odagnavši staru nesigurnu verziju sebe daleko u zaborav. Ozljeda glave donijela joj je nevjerojatnu količinu samopouzdanja, zarazno je sretna i neupitno zadovoljna sobom. Novi stav i pogled na sebe, omogućuje joj da okrene novi list i otpočne potpuno novi život. Uvjerena da je najsposobnija žena na svijetu i ništa je ne može pokolebati. Živi punim plućima, bez zadrške i straha, i u tome uživa. Amy Beth Schumer, nagrađivana je američka stand-up komičarka, spisateljica, glumica i producentica koja se nakon višestrukih uspjeha na malim ekranima, 2015. prvi put pojavila i na velikim platnima, debitirajući s filmom ‘Kaos u glavi’ (Trainwreck), romantičnoj komediji u kojoj tumači glavnu ulogu te koju potpisuje kao autor priče i scenarija.

Osjećam se lijepa – Movie Site
I Feel Pretty – IMDb

Dvostruki ljubavnik
Double Lover / L’amant double (2017.)
Redatelj: François Ozon
Glumci: Marine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset
Žanr: drama, romantični, triler
Trajanje: 107 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Chloe je mlada, krhka žena koja se zaljubljuje u svog psihoterapeuta Paula. Nakon nekoliko mjeseci veze, njih dvoje započnu živjeti zajedno, ali Chloe uskoro otkriva da joj njezin ljubavnik cijelo vrijeme skriva dio svog pravog identiteta…

Dvostruki ljubavnik – Facebook
Double Lover / L’amant double – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 17.05.18.: Deadpool 2; Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja; Osjećam se lijepa i Dvostruki ljubavnik. >http://film-mag.net/wp/?p=35847. Fotografije ustupio CineStar

Objavljuje F.I.L.M.16. svibnja 2018