Jane Harper
Suša

S engleskog preveo Dražen Čulić

Triler koji se čita bez daha. Tajna na svakoj stranici.
New York Times

U ruralnom dijelu Australije, usred najgore suše u proteklih sto godina, farmer Luke Hadler ubio je suprugu i sina, a potom sebe. Čini se kako je očaj zbog teškog ekonomskog stanja natjerao Lukea na strašan čin i slučaj bi trebao biti brzo zatvoren. Na posljednji ispraćaj nesretne obitelji dolazi i Aaron Falk, policijski agent kojeg je rodni grad okrutno odbacio prije dvadeset godina. Grad iz kojeg želi što prije pobjeći, no ipak ostaje i odluči s lokalnim policajcem istražiti što se dogodilo njegovu prijatelju. Ali ne zna da će otkriti i pomno skrivene tajne vlastitog djetinjstva; tajne koje su ga progonile godinama.

Bestseler nagrađivane australske spisateljice Jane Harper – priča o beznađu, odlučnosti i predrasudama male sredine – objavljuje se u 25 zemalja, a prava za ekranizaciju kupila je Reese Witherspoon. Roman je dobio i iznimne pohvale kritičara, a njihove komplimente potvrdio je ulazak ‘Suše’ u finale prestižne nagrade Gold Dagger za 2017.

IZ KRITIKA:

Preciznost koja slama srce. Budete li ove godine pročitali samo jedan triler, neka to bude ovaj.
Daily Mail

Napeta priča o buci i bijesu, zanimljiva koliko i zastrašujuća.
Publishers Weekly

Triler zbog kojeg se grizu nokti. Jeziva priča pod žarkim suncem.
Kirkus Reviews

Jedan od najčudesnijih prvijenaca koje sam ikad pročitao. Svaka je riječ gotovo savršena.
David Baldacci

‘Suša je čudesan roman koji je, jednom kad ga počnete čitati, teško odložiti, a kad ga
pročitate, još teže zaboraviti.
Ron Rash

Fiona Barton
Dijete

Priča o otkrivanju dugo zakopanih tajni koja će vas potpuno obuzeti. Sjajno štivo!
Shari Lapena

Možete zakopati priču, ali ne možete sakriti istinu…

Tijekom demoliranja stare kuće u Londonu radnik otkrije mali kostur, zakopan godinama. Za novinarku Kate Waters to je priča vrijedna pozornosti, pa odluči napisati novinski članak kojim ne daje odgovore, ali postavlja pitanje: tko je beba s gradilišta? Dok traži odgovore, otkrije vezu sa zločinom koji je uznemirio grad desetljećima prije, kada je novorođenče ukradeno iz rodilišta. Gubitak je potpuno slomio roditelje, a dijete nikad nije pronađeno. Potraga za odgovorima, koja će spojiti tri žene, otkrit će puno više, no Kate će morati odlučiti što smije, a što ne smije podijeliti s javnošću.

Fiona Barton britanska je novinarka koja je čitatelje diljem svijeta osvojila svojim prvijencem, bestselerom ‘Udovica’. Prije nego što se posvetila pisanju proze, radila je kao nagrađivana novinarka u Daily Mailu, Daily Telegraphu i Mail on Sunday. Tajna uspjeha njezinih romana u kompleksnim je junacima i odličnom, uvjerljivom pripovijedanju, ali i tome što joj je pitanje zašto je netko počinio zločin jednako važno kao i tko je to učinio.

Pametno i neodoljivo. Voljet ćete ‘Dijete’!
Clare Mackintosh

Napeto i izazovno. Sasvim sigurno knjiga koja se ne propušta.
Lee Child

Sporoizgarajući portret gubitka i preživljavanja.
Entertainment Weekly

[izvor informacije Profil knjiga]

Profil knjiga predstavlja: Suša i Dijete, >http://film-mag.net/wp/?p=35820. Knjige ustupio Profil

Objavljuje F.I.L.M.13. svibnja 2018