Ukleta redovnica
The Crucifixion (2017.)
Redatelj: Xavier Gens
Glumci: Sophie Cookson, Corneliu Ulici, Ada Lupu
Žanr: Horor, misterija
Trajanje: 90 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Priča počinje u Rumunjskoj zastrašujućim vriskom iz daljine. Svećenik Dimitru je zatvoren zbog ubojstva redovnice nad kojom je izvršavao egzorcizam. Istraživačka novinarka pokušava otkriti je li svećenik ubio duševno bolesnu osobu ili je jednostavno izgubio bitku s demonskom prisutnošću. Producenti filmova ‘Prizivanja’ i ‘Annabelle’ donose novi zastrašujući horor temeljen na događajima iz stvarnog života.

Ukleta redovnica – Facebook
The Crucifixion – IMDb

Moj lažni muž
Overboard (2018.)
Redatelj: Bob Fisher, Rob Greenberg
Glumci: Anna Faris, Eva Longoria, Eugenio Derbez
Žanr: romantična komedija
Trajanje: 112 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Leonardo, sebično bogati playboy, pada s jahte i budi se u bolnici s amnezijom. Kada njegova bivša zaposlenica sazna za nesreću, odluči mu se osvetiti i uvjeriti ga da je on njezin muž. Kao samohranoj majci tri kćeri, pomoć oko kuće bi joj svakako dobro došla. Uskoro će ovaj bogataš raditi ono što nikada nije. Iako će mu u početku sve biti teško, Leo će se na kraju ipak uspjeti prilagoditi i početi će voljeti svoj „novi” život.

Moj lažni muž – Movie Site
Overboard – IMDb

Luka i čarobni muzej – sink
Hurvínek a kouzelné muzeum / Harvie and the Magic Museum (2017.)
Redatelj: Martin Kotík, Inna Evlannikova
Glumci: Aleksandra Naumov, Sementa Rajhard, Alen Šalinović, Mladen Vassary, Dražen Bratulić
Žanr: Animacija
Trajanje: 86 minuta
Država: Češka

Sadržaj:
Luka je pametan, ali previše živahan dječak s jednom ambicijom: završiti posljednju razinu svoje računalne igre. Jednom kad završi u gejmerskom Hall of Fame-u, njegov odsutan otac gospodin Spejbl će se napokon ponositi njime. Međutim, završetak igrice će biti tek početak velike avanture koja će odvesti Luku, njegovog psa Džekija i prijateljicu Moniku u davno zaboravljeni muzej lutaka, gdje će Luka vratiti u život sve lutke, pa tako i groznog lutkara! Pobjeda nad ludim lutkarom neće samo spasiti njegovog oca, već i cijeli grad od ljutite i drvene sudbine! Krenite u avanturu s Lukom i njegovom ekipom u zaboravljene magične muzeje.

Luka i čarobni muzej – Facebook
Hurvínek a kouzelné muzeum / Harvie and the Magic Museum – IMDb

Napad na Nile Hilton
The Nile Hilton Incident (2017.)
Redatelj: Tarik Saleh
Glumci: Fares Fares, Mari Malek, Yasser Ali Maher
Žanr: kriminalistički, drama, triler
Trajanje: 111 minuta
Država: Švedska

Sadržaj:
Detektiv Noredin Mustafa prosječan je zaposlenik policije u Kairu koji je sklon korupciji. U sobi elitnog hotela Nile Hilton pronađena je ubijena pjevačica. Mustafa preuzima slučaj i tijekom istrage otkirva tajni odnos žrtve s vlasnikom hotela, inače bogatim članom parlamenta. Dok traži sudansku sluškinju, navodno jedinu svjedokinju brutalnog zločina, iznenada mu je naređeno da zatvori slučaj. No Noredin nastavlja s istragom koja ga vodi do nedodirljive elitne skupine koja upravlja zemljom i imuna je na pravdu. Dobitnik nagrade za najbolji film na Sundance Film Festivalu.

Napad na Nile Hilton – Facebook
The Nile Hilton Incident – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 10.05.18.: Ukleta redovnica; Moj lažni muž; Luka i čarobni muzej i Napad na Nile Hilton, >http://film-mag.net/wp/?p=35775. Fotografije ustupio CineStar

Objavljuje F.I.L.M.9. svibnja 2018