15/05/2019

Prijazno vas vabimo, da sem nam v torek, 15. maja, ob 20.00 pridružite na slavnostni razgrnitvi repertoarja sezone 2018/19. Še prej pa vabljeni na gledališka doživetja, ki jih napoveduje Dramin dan odprtih vrat s predstavitvijo gledaliških poklicev.

Ustupila SNG Drama Ljubljana

Ko se bo 15. maj okoli dvajsete ure začel ovijati v večerno-nočne barve, bomo začeli odstirati vznemirljive programske novosti in skrivnosti prihajajočega gledališkega leta. Gledališko prihodnost bomo odstirali in razgrinjali v ritmih virtuoznih glasbenih nastopov igralcev v uprizoritvi Prekleti kadilci Nine Valič, Pie Zemljič, Janeza Škofa in Aljaža Jovanovića ter Barbare Cerar in Uroša Fürsta, igralcev v novi uprizoritvi Deklica s strunami, ki bo premiero doživela na otvoritveni večera 5. Drama Festivala.

Noč razgrnitve bo razsvetlil tudi energični nastop glasbene skupine D Drams, ki jo sestavljajo Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Klemen Slakonja, Matija Rozman in Jože Šalej. Po izjemnem “ustanovitvenem” koncertu, ki so nam ga pred Dramo priredili maja lani, tudi letos obljubljajo nepozaben in neponovljiv večer.

Pri blagajni gledališča je za uverturo v novo gledališko leto na voljo omejeno število brezplačnih vstopnic, zato vas vljudno vabimo, da z rezervacijo ne odlašate predolgo. V primeru slabega vremena bo prireditev potekala na velikem odru. Veselimo se vašega obiska.

Isti dan med 9.30 in 15.00 prirejamo pred Dramo tudi Dramin dan odprtih vrat s predstavitvijo gledaliških poklicev. Igralci in igralke ter oblikovalci in oblikovalke odra, svetlobe, tona, gledališke maske, kostumov in rekvizitov bodo pokazali kako poteka njihovo delo v procesu nastajanja novih uprizoritev. Razkrili bodo (brez tega seveda ne gre!) vsaj nekaj gledaliških skrivnosti in odgovarjali na vprašanja obiskovalcev, ki si želijo bolje spoznati magični svet gledališča.

Prijazno vabljeni!

[izvor informacije SNG-Drama Ljubljana]