Djevojka u magli
La ragazza nella nebbia (2017.)
Redatelj: Donato Carrisi
Glumci: Toni Servillo, Alessio Boni, Lorenzo Richelmy
Žanr: kriminalistički, triler
Trajanje: 128 minuta
Država: Italija

Sadržaj:
Šesnaestogodišnja Anna Lind nestaje u udaljenom, izoliranom gradu Avechot, usred Alpa. Specijalni agent Vogel, poznat po tome da privlači veliku medijsku pozornost slučajevima kojima se bavi, poslan je u izolirani grad kako bi istražio slučaj nestale šesnaestogodišnjakinje. Temeljno na bestseleru Donata Carrisija, koji je ujedno i redatelj filma. Djevojka u magli je zapanjujući, napeti triler u kojem na kraju svi likovi postanu sumnjivci.

Djevojka u magli – mymovies.it
La ragazza nella nebbia – IMDb

Nevjerojatna priča o divovskoj kruški
Den utrolige historie om den kæmpestore pære / The Giant Pear (2017)
Redatelj: Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fick
Glumci – Glasovi: Fran Pocrnić, Darin Pavišić, Nikica Viličić, Boris Barberić, Goran Vrbanić, Kristijan Ugrina, Alen Šalinović
Žanr: animirani
Trajanje: 79 minuta
Država: Danska

Sadržaj:
Najveće avanture dolaze neočekivano – Najbolji prijatelji, slon Sebastijan i mačka Prugica, žive u mirnom primorskom mjestu Suncogradu. Svi žive sretno dok, iznenada, omiljeni gradonačelnik Đibi ne nestane! Za vrijeme pecanja, Prugica ulovi poruku u boci od Đibija, koji piše da je zaglavio na Tajanstvenom otoku i da ga treba doći spasiti. U boci se nalazi i malo sjeme – nakon što ga posade, iz njega izraste divovska kruška! Od kruške su izradili brod u kojem Sebastijan, Prugi i otkvačeni profesor Glukoza kreću u opasnu avanturu s gusarima, morskim zmajem i znatiželjnim duhovima. Svu hrabrost koju su imali su umalo potrošili, ali ipak ništa ne može spriječiti najbolje prijatelje – da pronađu Tajanstveni otok i vrate se kući s Đibijem.

Nagrade i festivali:
Berlinale 2018. – službena selekcija – “Generation Kplus” film otvaranja

Nevjerojatna priča o divovskoj kruški – www.dfi.dk
Den utrolige historie om den kæmpestore pære / The Giant Pear – IMDb

Obitelj iz noćne more
La chtite famille (2018.)
Redatelj: Dany Boon
Glumci: Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arné
Žanr: komedija
Trajanje: 107 minuta

Sadržaj:
Valentin D i Constance Brandt su dva moderna arhitekta koja pripremaju svoju izložbu u čuvenoj Palais de Tokyo. Ali ono što nitko ne zna, je da se zgodni arhitekt Valentin srami svog podrijetla te je sve uvjerio da je siroče, dok je stvarno sin običnih trgovaca otpadnim metalom sa sjevera Francuske. Naravno da se na izložbi pojavljuju njegova prava majka, brat i sestra, a stvari se polako počinju komplicirati. Popularni francuski komičar Dany Boon nakon filmskih uspješnica ‘Škrtica’ i ‘Hipohondar’ predstavlja novu hit komediju za koju uz glavnu ulogu potpisuje scenarij i režiju.

Obitelj iz noćne more – Facebook
La chtite famille – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 03.05.18.: Djevojka u magli; Nevjerojatna priča o divovskoj kruški i Obitelj iz noćne more, >http://film-mag.net/wp/?p=35712. Fotografije ustupili CineStar i Radar

Objavljuje F.I.L.M.2. svibnja 2018