17/04/2018

Filmom “Ovo mijenja sve”, nastalom prema bestselleru spisateljice i aktivistice Naomi Klein, koji će svoju kino-premijeru imati 17. travnja u splitskom kinu Zlatna vrata te pop-up kinu Samobor, slavimo nadolazeći Dan planeta Zemlje. U programu su tri filma koja tematiziraju važne ekološke i društvene probleme današnjice.

Moje Stvari ; Ustupio Restart Label

Francuski dokumentarac “Između neba i leda” (r. Luc Jacquet), finski “Moje stvari” (r. Petri Luukkainen) i kanadsko-američki “Ovo mijenja sve” (r. Avi Lewis), fokus stavljaju na klimatske promjene, kapitalizam i bezumni konzumerizam, a svi redom propituju aktualni status quo i pozivaju na promjene.

Filmovi, od 17. travnja dolaze na platna kina Europa (Zagreb), pop-up kina Samobor, kina Zlatna Vrata (Split), Art-kina Croatia (Rijeka), kina Gaj (Varaždin) te kina u Metkoviću, Rovinju, Poreču i Ivancu uz posebne projekcije u Puli, Velikoj Gorici i Bujama.

Dodatne informacije o točnim terminima i kino ulaznicama dostupne su na Internetskim stranicama kina te stranici www.restartlabel.net i FB stranici Baš Volim Dokumentarce.

[izvor informacije Restart Label]