Napeta triler-drama ‘Julien u sredini’ francuskog redatelja Xaviera Legranda, 19. travnja stiže u zagrebačko kino Europa i odabrana kina u sklopu Kino mreže. Za svoj redateljski prvijenac Legrand je nagrađen Srebrnim lavom za režiju na prestižnoj venecijanskoj Mostri, a film je hrvatsku premijeru imao u sklopu natjecateljskog programa 15. Zagreb Film Festivala pod naslovom ‘Skrbnik’.

Julien u sredini ; Ustupio Zagreb Film Festival

Miriam i Antoine Besson tek su se razveli. Miriam traži isključivo skrbništvo nad sinom Julienom kako bi ga zaštitila od navodno nasilnog oca. No na sudu je Antoine slika smirenog i preobraćenog čovjeka te uspijeva izboriti zajedničko skrbništvo. Traumatizirani Julien postaje taoc u sukobu između majke koja će učiniti sve da pobjegne od bivšeg muža i oca koji sinom okrutno manipulira kako bi se ponovno uvukao u život bivše supruge. Kako vrijeme odmiče, Miriamin strah sve više raste.

U brojnim hvalospjevima kritičari naglašavaju vještu režiju i intenzitet radnje. Screen Daily ističe kako je u pitanju „nepodnošljivo napeta vožnja bez zadrške kroz košmar obiteljskog terora. ‘Julien u sredini’ sofisticiranom filmskom tehnikom donosi uznemirujuće realne prizore s kojih ne možete skinuti pogled.“

Julien u sredini – IMDb

[izvor informacije Kino Europa]