06/04/2018to11/04/2018

Glazbena ekstaza u Dubrovniku

Koncert otvorenja prvog Stradun Classica oduševio Dubrovčane

Stradun Classic 2018 ; Ustupila IC – Foto Vedran Levi

Koncertom pred brojnom publikom u crkvi Male braće, započeo je prvi Stradun Classic. S Dubrovačkim simfonijskim orkestrom nastupili su klarinetistica Marija Pavlović, oboist Tom Owen, fagotist Pieter Nuytten i hornist Boštjan Lipovšek, a cijelim koncertom ravnao je Christoph Campestrini. Publika je imala priliku čuti soliste u izvedbi Mozartove Sinfonie concertante u Es duru za obou, klarinet, fagot, hornu i orkestar, dok je orkestar u drugom dijelu koncerta izveo Dvořákovu Simfoniju br. 5 u F duru, op. 76. Sljedeći koncert slijedi u nedjelju 8. travnja u Katedrali, s početkom u 19.30 sati.

U nastavku festivala spomenutim izvođačima će se pridružiti violinist Daniel Rowland iz Nizozemske, a iz Francuske čelistica Maja Bogdanović te iz Slovenije kontrabasist Zoran Marković. Pijanistica Martina Filjak i čelistica Monika Leskovar nastupit će u rujnu, a kroz festival orkestar će raditi i s dirigentima Tomislavom Fačinijem i Darrellom Angom iz Singapura.

[izvor informacije IC]

Koncert otvorenja prvog Stradun Classica oduševio Dubrovčane, >http://film-mag.net/wp/?p=35443. Fotografije ustupila IC – Foto Vedran Levi

Objavljuje F.I.L.M.7. travnja 2018