PUNA DVORANA U OFF CIKLUSU S ODUŠEVLJENJEM DOČEKALA SLAVNU KANTATU CARMINA BURANA

Dugi pljesak, posjetitelji na nogama i znameniti stavak O fortuna ponovljen na bis, završna je slika i najbolji mogući sažetak onoga što se sinoć, u petak 6.4., događalo u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, na koncertu koji je donio poznato ostvarenje, jedan od ultimativnih hitova klasične glazbe – kantatu Carmina Burana Carla Orffa.

Zagrebačka publika s nestrpljenjem je i golemim interesom dočekala slavno remek-djelo, tjednima unaprijed razgrabivši ulaznice za ovu izvedbu, a brojni izvođači na gusto popunjenoj pozornici dvorane Lisinski ponudili su im puno razloga da kao i uvijek u Off ciklusu “isključe” probleme i “uključe” ono što najviše volimo – dobru glazbu!

Carmina Burana ; Ustupila ZF-a

U solističkim ulogama predstavili su se mlada i nadarena sopranistica Ilijana Korać Teklić, cijenjeni tenor s ljubljanskom adresom Dejan Maksimilijan Vrbančič te mladi bariton međunarodnih uspjeha Matija Meić. Orkestru Zagrebačke filharmonije pridružili su se pjevači Akademskoga zbora Ivan Goran Kovačić (zborovođa Luka Vukšić) te Djevojačkoga zbora Zvjezdice (zbor uvježbale Dijana Rogulja Deltin i Paulina Kelava Vidović), a izvedbom slavne kantate ravnao je mladi i međunarodno priznati maestro Miran Vaupotić.

A nakon antologijske kantate – već za tjedan dana – nadolazećeg petka 13.4., očekuju nas najljepši animirani klasici i čarobna glazba iz filmova Walta Disneyja! Vrijeme je da probudite dijete u sebi – Kralj lavova, Mala sirena, Aladin, Ljepotica i zvijer i mnogi drugi čekaju na Vas!

Zbog velikog interesa osigurali smo čak 2 termina, a dok je termin za 20 sati već odavno rasprodan, ipak ulaznica još ima u ranijem terminu od 17.30 sati.

Osigurajte na vrijeme stoga svoje mjesto u dvorani – Dobrodošli u svijet Off ciklusa!

[izvor informacije Zagrebačka filharmonija]