Mjesto tišine
A Quiet Place (2018.)
Redatelj: John Krasinski
Glumci: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe
Žanr: Triler, horor
Trajanje: 90 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Naš svijet su zauzeli naizgled neranjivi grabežljivci, koji – na najmanji mogući šum – odmah napadaju smrtonosnom silom. Sve se stoga odvija oko jednog bitnog pravila – kreći se pažljivo i nikada ne stvaraj nikakav zvuk, pa čak ni najmanji šum. Jedna je genijalna obitelj uspjela preživjeti u tišini, pažljivo prigušujući svaki mogući zvuk u svakodnevnom životu. U ovom nadnaravnom, napetom horor trileru uz Johna Krasinskog glumi i dobitnica nagrade Zlatni globus® Emily Blunt, Noah Jupe i Millicent Simmonds. Pomno slušajte, pažljivo se krećite, nikad ni šuma ne stvorite, ako vas ne mogu čuti, ne mogu vas loviti…

Mjesto tišine – Facebook
A Quiet Place – IMDb

Gaston: Šeprtlja nad šeprtljama
Gaston Lagaffe (2018.)
Redatelj: Pierre-François Martin-Laval
Glumci: Théo Fernandez, Pierre-François Martin-Laval, Arnaud Ducret
Žanr: komedija
Trajanje: 84 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Gaston radi kao naučnik u uspješnoj tvrtci čiji je moto “Učinimo beskorisno korisnim”. Gastona zdravi razum izbjegava u širokom luku, a zahvaljujući svojoj šeprtljavosti stalno izaziva nezgode što izluđuje njegovog šefa. Naravno, nimalo ne olakšava to što Gaston u ured dolazi sa svojom mačkom, galebom I zlatnom ribicom u autu iz 1920-ih koji energiju prikuplja solarnim ćelijama. Hoće li Gaston uspjeti spasiti tvrtku od samog sebe?

Gaston: Šeprtlja nad šeprtljama – Facebook
Gaston Lagaffe – IMDb

Ukradena princeza – sink
The Stolen Princess (Vykradena pryntsesa: Ruslan i Ludmila / Stolen princess: Ruslan and Ludmila) (2018.)
Redatelj: Oleh Malamuzh
Glumci: Hrvoje Klobučar, Ana-Marija Percaić, Ivan Đuričić, Janko Rakoš
Žanr: Animacija, komedija
Trajanje: 91 minuta
Država: Ukrajina

Sadržaj:
Ruslan, izgubljeni umjetnik, koji mašta o tome da postane vitez, upoznaje prekrasnu Milu i zaljubljuje se u nju, ne sumnjajući ni trena da je ona kraljeva kći. Međutim, njihova sreća nije dugo trajala. Zli čarobnjak, Chernomor ukrade Milu kako bi njezinu ljubav pretvorio u svoju čarobnu moć. Ruslan kreće u potragu za ukradenom princezom kako bi dokazao da je ljubav jača i od magije. Veličanstvena priča koja se događa u vrijeme hrabrih vitezova, prekrasnih princeza i čarobnjaka, koja će nam pokazati da je ljubav jača od bilo koje magije.

Ukradena princeza – Movie Site
The Stolen Princess (Vykradena pryntsesa: Ruslan i Ludmila / Stolen princess: Ruslan and Ludmila) – IMDb

Svakoga dana
Every day (2018.)
Redatelj: Michael Sucsy
Glumci: Angourie Rice, Justice Smith, Debby Ryan
Žanr: romantična drama
Trajanje: 97 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Šesnaestogodišnjak po imenu „A”, koji se svakog dana budi u tijelu nekog drugog vršnjaka (bez obzira na spol i rasu), pridržava se strogih pravila po kojima živi: nikad se ne vezuj za druge ljude! Trudi se ostati neprimijećen! Ne miješaj se!… I tako sve dok ne upozna djevojku Rhiannon. Tada po prvi put u životu osjeti ljubav, prvi put žudi za drugim bićem, prvi put pronalazi nekoga s kim želi biti – dan za danom, svakoga dana. No može li mu Rhiannon uzvratiti ljubav? Temeljno na istoimenom, priznatom bestseleru Davida Levithana o šesnaestogodišnjoj Rhiannon koja se zaljubljuje u misterioznu dušu pod imenom „A”, koja se svakoga dana budi u drugom tijelu.

Svakoga dana – Movie Site
Every day – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 05.04.18.: Mjesto tišine; Gaston: Šeprtlja nad šeprtljama; Ukradena princeza i Svakoga dana, >http://film-mag.net/wp/?p=35424. Fotografije ustupio CineStar

Objavljuje F.I.L.M.4. travnja 2018