Film Gradonačelnica (Alcaldessa) u režiji Paua Fausa prati godinu dana u životu Ade Colau, od vremena koje je provela organizirajući antideložacijske borbe u Barceloni do dana kada je prisegnula kao prva gradonačelnica toga grada. Ova intimna kronika – u kojoj se koriste i privatne snimke Adina video-dnevnika – te privilegirani uvid u unutarnje mehanizme nove građanske platforme, otkriva izvanredno putovanje u kojem su dvije prevladavajuće teme ujedinjene: povijesna pobjeda,  ilustrativna za političke promjene koje se odvijaju na jugu Europe te unutarnje borbe osobe koja se boji da ne postane ono što je često i sama propitivala.

Gradonačelnica ; Ustupila KP

Gradonačelnicu gledamo 29. ožujka u 19:30 u MM centru, a nakon filma slijedi razgovor s Tomislavom Tomaševićem, kandidatom za zagrebačkog gradonačelnika ispred platforme Zagreb je NAŠ! i zastupnikom u Gradskoj skupštini, te arhitekticom  i aktivisticom Ivom Marčetić. Razgovor moderira Jelena Ostojić.

Gradonačelnicu prikazujemo u sklopu projekta Kratke slike, programske cjeline Proširena slika koja se bavi odnosom kinematografije prema društveno političkim temama. Ulaz na program je besplatan, a više informacija potražite na službenima stranicama MM centra i Facebook eventu.

Alcaldessa / Ada for Mayor – Movie Site
Alcaldessa / Ada for Mayor – IMDb

[izvor informacije Kultura promjene]