Tomb Raider
Tomb Raider (2018.)
Redatelj: Roar Uthaug
Glumci: Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen
Žanr: akcija, avantura
Trajanje: 118 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Lara Croft je strastvena, samostalna djevojka i kći ekscentričnog pustolova koji je nestao dok je ona još bila tinejdžerica. Sada, nakon sedam godina, Lara nema nikakav stvaran cilj ili svrhu te odbija preuzeti uzde carstva svojeg oca jednako kao što odbija priznati da je stvarno otišao. Protiveći se očevim posljednjim željama Lara odlučuje ostaviti sve iza sebe kako bi riješila zagonetku njegova misterioznoga nestanka, a svoju potragu započinje istraživanjem posljednje lokacije na kojoj je viđen. Nakon dva kultna nastavka s Angelinom Jolie, vrijeme je za novu Laru Croft s Alicijom Vikander u glavnoj ulozi.

Tomb Raider – Movie Site
Tomb Raider – IMDb

Smrt Staljina
The Death of Stalin (2017.)
Redatelj: Armando Iannucci
Glumci: Olga Kurylenko, Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Jason Isaacs
Žanr: komedija
Trajanje: 106 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Interni politički život Sovjetskog saveza tijekom 50-ih godina dobiva crnohumornu formu u novom filmu dobitnika nagrade Emmy i za Oscara nominiranog scenarista i redatelja Armanda Iannuccija. U danima nakon Staljinovog konačnog pada, njegovi ministri tuku se za kontrolu: neki žele pozitivne promjene u Sovjetskom savezu, drugi imaju mračnije motive. Međutim svi dijele jedan zajednički motiv: očajnički žele preživjeti. Film „Smrt Staljina“ kombinira komediju, dramu i političke intrige u najnovijem filmu proslavljenog scenarista i redatelja televizijske serije „Potpredsjednica“ i filma „U banani“.

Smrt Staljina – Movie Site
The Death of Stalin – IMDb

Marija Magdalena
Mary Magdalene (2018.)
Redatelj: Garth Davis
Glumci: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor
Žanr: drama
Trajanje: 120 minuta
Država: Velika Britanija, Australija

Sadržaj:
Marija Magdalena nova je inačica biblijske drame, filmska priča o Mariji Magdaleni iz pera Helen Edmundson i Philippe Goslett, redatelja Gartha.

Marija Magdalena – Movie Site
Mary Magdalene – IMDb

Samo more zna
The Mercy (2018.)
Redatelj: James Marsh
Glumci: Colin Firth, Rachel Weisz, David Thewlis
Žanr: biografija, drama
Trajanje: 101 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Priča je to o Crowhurstovom opasnom putovanju oko svijeta, ali i priča o njegovoj obitelji koja je cijelo vrijeme samo čekala na njegov povratak. Jedrilica Donalda Crowhursta (Colin Firth) kojom je namjeravao oploviti svijet 1968. godine, koja je zbog niza odgoda jedva dovršena, a nije ni testirana prije plovidbe, misteriozno je nestala. Oscarovci Rachel Weisz i Colin Firth u istinitoj priči Donalda Crowhursta čiji je pokušaj oplovljavanja svijeta jedrilicom jedna od najvećih misterija u povijesti. Film je režirao dobitnik Oscara James Marsh!

Samo more zna – Facebook
The Mercy – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 15.03.18.: Tomb Raider; Smrt Staljina; Marija Magdalena i Samo more zna, > http://film-mag.net/wp/?p=35222. Fotografije ustupio CineStar i Cineplexx

Objavljuje F.I.L.M.14. ožujka 2018