14/03/2018

Kino Cirkus: After Circus
Vrijeme: 14. ožujka 2018. / 17:30
Mjesto: Kinoteka Zlatna vrata / Dioklecijanova 7, Split

O životu poluumirovljenih cirkuskih umjetnika na Kino Cirkusu!

Paralelno s uspjehom blockbuster mjuzikla “The Greatest Showman”, Kino Cirkus 14. ožujka u 17:30 u Kinoteci Zlatna vrata donosi vam američki dokumentarac “After Circus” o životu klasičnih cirkuskih umjetnika pred odlaskom u mirovinu.

After Cirkus ; Ustupio Room 100

Život današnjih klasičnih cirkuskih umjetnika ispod big topa cirkuskog šatora fizički i psihički je izrazito zahtjevan i sve manje unosan. Što se događa kada umjetnici, upoznati samo s ovakvim načinom života, izgube bitku s godinama i moraju se nositi s novim izazovom – izvedbenom mirovinom? Dokumentarac redateljice Viveke Melvi istražuje strastvenu i životopisnu zajednicu umirovljenih i poluumirovljenih cirkuskih umjetnika koji žive i rade u Sarasoti na Floridi. After Circus daje osvježavajući pogled na čvrsto povezanu zajednicu cirkuskih umjetnika koji s toplinom i humorom dijele svoja životna iskustva i aktualne izazove…

Film se prikazuje na engleskom jeziku, bez podnaslova.
Ulaz je besplatan!

Kino Cirkus edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

Projekt je ostvaren u suradnji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz tehničku podršku Festivala mediteranskog filma Split i financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Web:
https://www.facebook.com/events/172965806679460/
https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/
https://web.facebook.com/centar.zlatna.vrata

After Cirkus – IMDb

[izvor informacije room100]