VELIKI MAESTRO, KLAVIR I TRUBA OPČINILI PUBLIKU U LISINSKOM

Kombinacija jednog od najvećih dirigenata u povijesti i umjetničkog savjetnika Zagrebačke filharmonije, briljantne i ekspresivne mlade pijanistice i jednog od najboljih trubača na svijetu,  pokazala se dobitnom za sve posjetitelje sinoćnjeg koncerta.

Maestro Dmitrij Kitajenko, pod čijom dirigentskom palicom i autoritetom orkestar postaje savršeno usklađen instrument, orkestar i publiku poveo je na putovanje kroz neka od najistaknutijih djela i skladatelja u povijesti glazbe.

Ustupila ZF-a

Koncert Plavoga ciklusa otvorila je izvedba Godišnjih doba Aleksandra Glazunova, nakon koje je uslijedila pauza kao kratka priprema za ono što slijedi. U drugom dijelu koncerta, maestru Kitajenku su se na pozornici pridružili pijanistica Anna Vinnitskaya i Gábor Boldoczki izvevši zajedno Koncert br. 1 za klavir, trubu i gudače, op. 35 Dmitrija Šostakoviča. Nakon ove maestralne izvedbe, solisti su dodatno podigli atmosferu i opčinjenu publiku nagradili izvedbom dodatka –Valcerom iz Jazz suite br. 2 za klavir, trubu i gudače Dmitrija Šostakoviča, koji je publika nagradila dugačkim i snažnim pljeskom. U finalnom dijelu koncerta publika je mogla uživati u neoklasičkom stilu i dramatskom romantizmu baletnih suita br. 1 i br. 2 Spartaka Arama Hačaturjana, koje su posjetitelje ostavile u dobokom promišljanju.

Još je jedna večer vrhunskih glazbenika, izvanserijskih izvedbi i sjajne atmosfere pred Vama, i to u petak, u sklopu Crvenog ciklusa, u 19.30 sati u dvorani Lisinski.

[izvor informacije Zagrebačka filharmonija]