Izdavačka kuća v|b|z predstavlja novu knjigu:

Marina Šur Puhlovski: ‘Igrač’
Promocija: srijeda, 28. veljače 2018. godine, u 19 sati
Mjesto: Klub Botaničar, Trg M. Marulića 6, Zagreb
Sudjeluju: Marina Šur Puhlovski, Darija Žilić, Zoran Ferić i Drago Glamuzina
Ulomke iz romana kazuje: Dunja Sepčić

————————–

Marina Šur Puhlovski
Igrač

Kategorija: Proza
Broj stranica: 192
Godina izdanja: 2017
ISBN: 9789533049489
Izdavač: V.B.Z. d.o.o
Uvez: Meki uvez
Biblioteka: Ambrozija
Područje: Roman
Jezik: Hrvatski
Format: 13,5*20

U romanu ‘Igrač’ Marina Šur Puhlovski duboko zasijeca u maligne obiteljske odnose i razobličava hipokriziju društva u kojem živimo. Pripovjedačica dolazi u posjet svekrvi Bernardi u starački dom, zateče je kako spava, pa odluči da je neće buditi, nego će radije pričekati da se sama probudi. U tih petnaestak minuta čekanja zbijen je cijeli roman u kojem pripovjedačica virtuozno tranšira odnose unutar svoje obitelji, razobličava sve ključne životne ‘poduhvate’ majke i očuha svog muža Maksa, pokazuje koliko su se pogubno upisali u karakter svog sina, te koliko se i sama slabo nosi s Maksovim ljudskim slabostima. U sve je utkan i Maksov mladenački autobiografski roman, kao i Bernardini zapisi, čime se usložnjava perspektiva i daje glas svakom liku u tekstu.

Marina Šur Puhlovski napisala je kompleksan, gust, mračan i moćan roman.

………………….

‘Kada bi se Hieronymus Bosch ponovno rodio i kada bi mu neki moćnik naručio da opet naslika Sedam smrtnih grijeha, sve o ljudskoj naravi i njezinim izopačenjima našao bi u ovom romanu: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost. Marina Šur Puhlovski osvjetljava u metafizičkom smislu život svojih protagonista, dopire do srži svake sudbine i onog što je nadživljava, što postoji smrti i ništavilu usprkos. Stvaralačkom energijom podastire nam te sudbine, ne da bismo im sudili, nego da bismo u njima i kroz njih vidjeli vlastitu sudbinu.

Ovaj roman vratit će vam vjeru u književnost kao umjetnost, u to da postoje autorice/autori koji nam šire obzorja, koji nam daju smisao i bivanja i pisanja.’

Jadranka Pintarić

[izvor informacije V.B.Z.]