Najotkačeniji filmovi selekcije, dodjela nagrada i Karate Kid

Pred nama je 3. i najuzbudljiviji dan KinoKino Festivala: uz projekcije dva najotkačenija filma glavne selekcije, u 19 sati u dvorani Müller dodjeljujemo nagrade za najbolje filmove ovogodišnjeg festivala i proglašavamo pobjednike! Prije nego saznamo pobjednike, naš najpoznatiji kreativni svaštar, Mario Kovač,  u 15 sati predstavlja svoj najdraži film iz djetinjstva – Karate Kid!

11:30 h gledamo Oskarovu Ameriku, dirljivu filmsku priču o velikim snovima i neobičnom prijateljstvuusred pustog nordijskog krajolika. U ovoj šarmantnoj posveti vesternima desetogodišnji Oskar zajedno s autsajderom Levijem i njegovim ponijem pokušat će preveslati veliki Atlantik u malom čamcu, kako bi pronašao svoju mamu i jahao kroz američku preriju.

Koza nesrećonoša ; Ustupio KKF

17:30 h slijedi egzotična komedija Koza nesrećonoša i vodi nas na rajske plaže kolumbijskih Kariba, gdje se svadljivim tinejdžerima Corneliusu i Riti život okrene naglavačke kad  slučajno pregaze jednu neobičnu bradatu kozu. Susret s kozom koja donosi nesreću bacit će brata i sestru u središte nezaboravne avanture, a sve uz zvukove reggaea i lagani tropski povjetarac.

Razgovore nakon oba filma moderira snimatelj i montažer Vedran Senjanović, našoj dječjoj publici dobro poznat kao voditelj popularne filmske radionice FROOM!

Domaći kreativni sveštar, redatelj, glumac, DJ i kvizoman Mario Kovač u sklopu programa Klasici s gostima 15 h u dvorani Müller predstavit će nam svoj omiljeni film iz djetinjstva, ali i jedan od najpopularnijih dječjih filmova svih vremena Karate Kid o još jednom neobičnom prijateljstvu – dječaka Daniela i majstora borilačkih vještina Miyagija.

Ni sutra neće nedostajati radioničarskih sadržaja – domaća filmska kritičarka Višnja Vukašinović koja je izvještavala sa velikih filmskih festivala poput prestižnog Berlinalea na radionici Moja prva kritika u Medijateci Francuskog instituta pokazat će najmlađim filmofilima kako da postanu pisci i kritičari od velikog formata.

[izvor informacije KinoKino]

KinoKino Festival 2018: Subota, >http://film-mag.net/wp/?p=34940. Fotografije ustupio KKF – Foto Sanja Bistričić

Posted by F.I.L.M. on 16. veljače 2018