Gilly Macmillan
Savršena djevojka

29,90 kn

Zoe Maisey iznimno je nadarena i iznadprosječno inteligentna sedamnaestogodišnja glazbenica. Tri godine ranije, bila je upletena u tragičnu nesreću u kojoj je stradalo troje njezinih prijatelja iz razreda. Kaznu je odslužila, a njezina majka Maria odlučna je u namjeri da taj strašan događaj zadrži što dalje od njihova novog života, tajeći prošlost čak i od svog novog supruga i zahtijevajući od Zoe da čini isto.

Večeras Zoe održava nastup koji je Maria mjesecima planirala. Trebala bi to biti izvedba života. Međutim, pred kraj večeri Maria je mrtva. U raspletu situacije, svi – policija, obitelj, Zoein nekadašnji odvjetnik pa i sama Zoe – nastoje dokučiti što se točno dogodilo. No, kada je riječ o bliskim osobama, istina je ponekad teško dostižna.

U dvadeset i četiri sata radnje i kroz glasove troje nadahnutih naratora, „Savršena djevojka“ je napeta, iznenađujuća i emocionalno slojevita knjiga, u kojoj se otvara nov pogled na odanost, druge prilike i otkrivanje istine.

“Napeto i profinjeno… Roman koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.”
New York Times

“Knjiga sjajnog zapleta i još sjajnijih likova… savršeno štivo za sve koji vole Djevojku u vlaku.”
Rosamund Lupton

“Radnja ovog napetog romana krivuda poput serpentina, ali čitatelji će na kraju biti oduševljeni neočekivanim raspletom.”
Publishers Weekly

Susan Meissner
Tajne sretnoga života

29,90 kn

U vihoru rata, mlada je žena na raskrižju puteva. Ono što je učinila, progonit će je ostatak života. Ali čudesna igra sudbine potvrđuje da ljubav i nada nikada ne umiru.

Oxford, Engleska. Mlada studentica povijesti Kendra Van Zant dolazi u pitoresknu ladanjsku kuću kako bi intervjuirala devedesetdvogodišnju Isabel McFarland kao jednu od rijetkih živućih svjedoka londonskog Blitza. Ono što Kendra doznaje od Isabel istodobno je dar i teret koji će na kušnju staviti sva njezina uvjerenja.

Engleska 1940-ih. U strahu od njemačkih zračnih napada na London nakon pada Francuske, započinje velika evakuacija oko milijun gradske djece na selo. Petnaestogodišnja Emmy Downtree i njezina mlađa sestra Julia udomljene su u prelijepu ladanjsku kuću u pokrajini Cotswold. No Emmyna žarka želja da se vrati u grad i ostvari karijeru dizajnerice vjenčanica kosi se s njezinim osjećajem dužnosti prema sestrici Juliji koja uživa u njihovu boravku na selu. Upravo u trenutku kada djevojčice kriomice stignu u grad, započinje stravično bombardiranje Londona te su sestre naprasno razdvojene, a tijek njihova života nepovratno je promijenjen. Emmy si to ne može oprostiti…

„Živopisnim pripovijedanjem i ljupkom prozom Meissner tka zanimljivu priču, ispričanu iz tri perspektive, u kojoj se isprepliću Drugi svjetski rat i današnjica.“
Open Book Society

„Impresivan i iznimno dirljiv roman.“
Historical Novel Society

Dorothy Koomson
Laku noć, ljepoto

29,90 kn

Mlada žena neobičnog imena Nova učinit će sve za svojeg najboljeg prijatelja Mala, kojeg poznaje od najranijeg djetinjstva. Kad Mal i njegova supruga Stephanie zamole Novu da im bude surogat majka, ona pristane – unatoč tome što se boji kako će to utjecati na njihovo prijateljstvo. Njezini strahovi ubrzo se i ostvare. Kad je trudnoća već poodmakla, Stephanie nalazi poruku koju je njezin muž poslao Novi, gdje piše: „Laku noć, ljepoto“. Ionako već sumnjičava zbog njihove duboke povezanosti, Stephanie traži od Mala da prekine svaku vezu s Novom i njihovim nerođenim djetetom, a Nova na kraju odgaja dijete sama.

Osam godina poslije, Nova očajnički čeka da se njezin sin, Leo, probudi iz kome, a Stephanie, koja i dalje nema djece, očajnički pokušava spasiti svoj nesretni brak. Premda je i dalje povrijeđena, Nova ipak želi da Mal dobije priliku upoznati sina prije nego što bude prekasno.

Hoće li tragedija podsjetiti sve njih na to koliko znače jedno drugome?

„Priča koja će vam slomiti srce . . . Trebat će vam maramice. Pet zvjezdica.“
Heat

„Inteligentno i emocionalno štivo.“
Closer

„Dirljiva priča o slomljenim srcima i emocionalnim previranjima među članovima obitelji i prijateljima te njihovoj borbi s ljubavlju i gubitkom.“
Daily Mail

Herman Koch
Ljetnikovac

29,90 kn

Intrigantan roman nizozemskog pisca i scenarista Hermana Kocha koji kirurški precizno secira psihološke profile različitih osoba, nevjerojatno napeto plete priču i svojim majstorskim, pomalo mračnim, raspletima ostavlja čitatelja u nevjerici. Dinamiku društvenih i obiteljskih odnosa ovaj nadareni pisac prezentira tako uvjerljivo, da nakon čitanja postoji potreba za refleksijom djela i propitivanjem određenih tema.

Kada nešto u medicinskom postupku pođe po zlu i popularni glumac Ralph Meier iznenada umre, dr. Marc Schlosser mora ponuditi uvjerljive odgovore. Dobra reputacija najvažnija je u poslu koji obavlja. Ralphova smrt ne uzbuđuje ga previše, ali kao doktor poznatih i slavnih, Marc zna da ne može izbjeći pitanja o tome što se dogodilo.

Sve je počelo prošloga ljeta. Marc je sa ženom i dvije kćeri tinejdžerice proveo ljetovanje u Ralphovu domu na obali Sredozemlja, a osim Ralpha, društvo su im još pravili Ralphova žena i punica te filmski direktor Stanley Forbes s djevojkom. Idilični dani odmora ispunjeni suncem i vinom, izletima i odlascima na plažu prekinuti su uznemirujućim incidentom koji je otkrio mračne motivacije, i čini se da više nitko nikome ne vjeruje. Ljetni odmor pretvara se u noćnu moru, a Ralphova naknadna smrt mogla bi otkriti što se zapravo dogodilo na ljetovanju u kući s bazenom.

“Sjajan roman! Šokantni obrati i napetost do posljednje stranice.”
Entertainment Weekly

“Vrhunska psihološka drama koja se poigrava sa živcima čitatelja.”
Goodreads

“Kontroverzna priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.”
Observer

“Napeto, britko i vrlo uznemirujuće.”
Independent

John Grisham
Siva gora

99,00 kuna

Karijera odvjetnice Samanthe Kofer na njujorškom Wall Streetu strelovito napreduje sve do početka recesije 2008. kada ostaje bez posla. No Samantha je jedna od ‘sretnica’. Već tjedan dana poslije napušta Manhattan kako bi volontirala kao odvjetnička pripravnica u jednoj dobrotvornoj pravnoj organizaciji duboko u gorju Appalachian. Ondje se Samantha prvi put u karijeri, susreće s pravim klijentima i pravim problemima. Pritom nailazi na tajne koje su zauvjek trebale ostati zakopane duboko u planinama.

Naime, novi posao Samanthu dovodi u mutan i opasan svijet rudnika ugljena, svijet u kojem se zakoni često ne poštuju, pravila zanemaruju, a propisi odbacuj, gdje postoje podjele unutar zajednice, a sama priroda je izložena nemilosrdnom iskorištavanju velikih korporacija koje se bave eksploatacijom ugljena. Mogućnost za izbijanje nasilja uvijek je prisutno, a Samantha će se vrlo brzo naći usred velike parnice…

‘Moćno… dobar, stari, klasični pravosudni triler’
The Christian Science Monitor

‘Premda je ‘Siva gora’ fikcija, nakon što je pročitate, itekako ćete vjerovati u nužnost junaštva’
USA Today

‘Uronivši u politku provincijskog gradića, Grisham je nakon podosta vremena napisao jednu od svojih najboljih pravnih drama.’
Associated Press

John Grisham (1955.) američki je pisac trilera. Njegovih 25 knjiga – uglavnom romana – prodano je u više od 230 milijuna primjeraka. Djela su mu prevedena na više od pedeset jezika. Živi u Virginiji i Mississippiju. Na hrvatski mu je prevedeno 20.ak romana od kojih su mnogi i ekranizirani: ‘Priziv’, ‘Komora’, ‘Čudotvorac’, ‘Klijent’, ‘Slučaj Pelikan’ i ‘Tvrtka’. U izdanju Znanja dosad su mu objavljeni romani ‘Javorov drvored’, ‘Iznuđivač’ i ‘Pravednik’.

[izvor informacije Znanje]

Novi KDS naslovi u veljači 2018.: Savršena djevojka; Tajne sretnoga života; Laku noć, ljepoto; Ljetnikovac te Siva gora, >http://film-mag.net/wp/?p=34920. Knjige ustupilo Znanje

Posted by F.I.L.M. on 14. veljače 2018