‘PEDESET NIJANSI SLOBODNIJEM’ NISU ODOLJELE NI KULTURNE USTANOVE
13. – 19. veljače 2018. u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu

Već je prvim objavama ‘Pedeset nijansi slobodniji’ publici poslana jasna poruka: “Gospodin i gospođa Grey vas očekuju.” Nije dugo prošlo kada je više-manje svima postalo jasno kako će film izostati s programa najvećeg kino prikazivača u Hrvatskoj, a publika je odlučila kako Greyevi ne smiju čekati.

Pedeset nijansi slobodniji ; Ustupio Editus

Svečana pretpremijera i nekoliko projekcija u Lisinskom te iznimno uspješno otvaranje filma u Cineplexxu uz zanimljive popratne sadržaje za posjetitelje, samo su dodatno potpirili ionako veliki interes javnosti. U prvom tjednu prikazivanja, Pedeset nijansi slobodniji postao je službeni pobjednik s titulom najgledanijeg filma vikenda, postigavši fenomenalni uspjeh od gotovo 25 000 gledatelja.

Moglo bi se stoga reći kako su proteklog vikenda mala kina diljem Hrvatske zaigrala kao velika, a nakon vikenda interes za film ni malo se ne smiruje pa zbog velike potražnje za ulaznicama brojna kina na svoj program dodaju i nove termine prikazivanja. Dodatne projekcije otvorene su među ostalim i za Dan zaljubljenih, pa tako zagrebački Cineplexx za danas ima zakazano čak 16, a onaj u Splitu čak 12 valentinovskih projekcija!

Nakon koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, ogromni interes za posljednji nastavak trilogije prepoznalo je i kino Metropolis Muzeja suvremenih umjetnosti u Zagrebu, otvorivši tako svoja vrata ovom filmskom hitu 13. – 19. veljače 2018.

Pedeset nijansi slobodniji – IMDb

[izvor informacije Editus]