8 dana, 14 programa, 125 filmova, program Zagrijavanja i Dox u gostima

Zagreb, 8. veljače 2018. – ZagrebDox ove godine svoja vrata otvara četrnaesti put zaredom, a održat će se od 25. veljače do 4. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu i od 2. do 4. ožujka u kinima CineStar u Osijeku i Rijeci te CineStaru Joker Split. Osebujan i slojevit program 14. ZagrebDoxa predstavili su na konferenciji za novinare direktor festivala Nenad Puhovski, producentica Lucija Parać i Sanja Milinović, direktorica Sektora za direktan nastup na tržištu i e-Poslovanje u Hrvatskom Telekomu, generalnom sponzoru festivala.

Press konferencija ; Foto RJ

“Za nadolazeće festivalsko izdanje pregledali smo 1.386 filmova, a odabrali smo 125 naslova koji će biti prikazani u 14 programa. Ove godine ponovno smo pokrenuli program Zagrijavanje za ZagrebDox, koje će se, uz pokroviteljstvo našeg novog sponzora Addiko banke, održati od od 16. do 18. veljače u kinu Kaptol Boutique Cinema i uključiti šest filmova: tri istaknuta filma iz prošlogodišnjeg programa i tri naslova s nadolazećeg festivala. Lanjski filmovi su Pričest (Communion) Anne Zamecke (nagrada Europske filmske akademije za najbolji europski dokumentarac), Sve te neprospavane noći (All These Sleepless Nights) Michala Marczaka i Zemlja prosvjetljenih (The Land of the Enlightened) Pietera-Jana De Puea. Dokumentarci koje ćete moći premijerno gledati na Zagrijavanju su dva naslova iz međunarodnog natjecateljskog programa: nagrađivana Ljudska rijeka (Human Flow) najpoznatijeg kineskog konceptualnog umjetnika i političkog aktivista Ai Weiweija – iznimno emotivno i moćno vizualno istraživanje globalne migrantske krize – i neobičan dokuanimirani film Liyana redateljskog dvojca Amande i Aarona Koopa. To je film o snazi i dalekosežnosti dječje mašte koji donosi priču petero siročadi iz Svazija, afričke države s najvećom stopom rasprostranjenosti HIV-a u svijetu. Treći film iz Zagrijavanja dio je programa Happy Dox. Riječ je o filmu Kedi turske redateljice Ceyde Torun, priči o stotini tisuća mačaka koje su neizostavni dio identiteta Istanbula.” – Izjavio je direktor festivala Nenad Puhovski.

Dio festivalskog programa prvi put se prikazuje izvan Zagreba. Od 2. do 4. ožujka u Osijeku, Rijeci i Splitu, u kinima CineStar i CineStar Joker, publika će kroz program Dox u gostima moći pogledati filmove iz programa Zagrijavanje za ZagrebDox; u Splitu svih šest filmova, a u Osijeku i Rijeci tri naslova s ovogodišnjeg ZagrebDoxa.

Međunarodna konkurencija ove godine broji 21 dokumentarac. Festival otvaramo filmom Preko svih granica (Over The Limit) poljske redateljice Marte Prus, koja preispituje okrutnost uspješnog ruskog sustava treniranja atletičarki i atletičara. Riječ je o intenzivnoj, nerijetko uznemirujućoj drami, svojevrsnoj dokumentarnoj verziji Crnog labuda koja prikazuje nezamislivu količinu fizičkog i mentalnog napora uloženog u pripreme za osvajanje olimpijskog odličja. Naslovi s prestižnim nominacijama i nagradama nisu novost na ZagrebDoxu, ali su svakako njegovi aduti. Film sirijskog redatelja Talala Derkija O očevima i sinovima (Of Fathers and Sons) nosi ovogodišnju glavnu nagradu s festivala u Sundanceu. Derki se vraća u vlastitu domovinu i pretvarajući se da snima film o usponu kalifata, zapravo snima potresan portret obitelji radikalnih islamista. Višestruko nagrađivani Okus cementa (Taste of Cement) film je još jednog sirijskog redatelja, Ziada Kalthouma, koji je prebjegao iz sirijske vojske u Bejrut, gdje snima film o sirijskim građevinskim radnicima koji ondje grade neboder.

Prvi dugometražni dokumentarac zagrebačke redateljice sa švedskom adresom Sophie Vuković Kameleoni (Shapeshifters) rekonstruira kroz imigrantsko iskustvo autoričin put od bivše Jugoslavije preko Austrije do Švedske. S prvim autorskim filmom dugog metra predstavit će se i gruzijski redatelj Rati Oneli. Njegov film Grad sunca (City of the Sun) između brojnih nagrada nosi i Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film. Riječ je o portretu ljudi koji žive u apokaliptičnom gradu industrijskih ruševina u zapadnoj Gruziji gdje se nalazi rudnik iz kojeg je nekad dolazila najveća zaliha mangana.

U utrci za Veliki pečat je i Kamena kornjača (Turtle Rock), prvijenac umjetnika i fotografa Xiao Xiaoa. Autor u crno-bijeloj tehnici kroz četiri godišnja doba prati život u udaljenom kineskom selu u kojem posljednjih stotinu godina živi tek sedam obitelji. Tu je potom i nagrađivani film Prekrasni gubitnici (Wonderful Losers: A Different World) litavskog redatelja Arūnasa Matelisa (najbolji dokumentarac u Varšavi, Grand Prix i nagrada publike na festivalu u Minsku, nagrada publike u Trstu) o svijetu biciklističkih utrka iz perspektive timskih liječnika. Po neobičnoj formi ističe se i animirani dokumentarni film sačinjen od 755 fotografija, Mamina kosa (Mum’s Hair) norveške redateljice Maje Arnekleiv, koji je na DOK Leipzigu ovjenčan Zlatnom golubicom. Tu je i film El espanto (The Dread) s nagradom za najbolji srednjometražni dokumentarni film s IDFA-e. Film potpisuje argentinski redateljski dvojac Martin Benchimol i Pablo Aparo, koji su pratili stanovnike i nadriliječnike u selu El Dorado.” – Istaknuo je Nenad Puhovski.

Regionalna konkurencija ove godine donosi 17 ostvarenja. Nakon prestižne nagrade za najbolji dugometražni dokumentarac na IDFA-i na ZagrebDox stiže iščekivani film autorice Mire Turajlić, srpski dokumentarc Druga strana svega. Kronika obitelji u Srbiji pretvara se u mukotrpni portret aktivista u razdoblju velikih nemira i propituje odgovornost svake generacije da se bori za svoju budućnost. Autorica Bernadette Tuza-Ritter pak razotkriva šokantnu pojavu modernog ropstva u suvremenom društvu u srcu Europe. U svom filmu Zarobljena žena progovara o protagonistici koja već više od desetljeća živi kao zarobljenica jedne mađarske obitelji.

Dva domaća naslova uvrštena su u regionalnu konkurenciju: Dani ludila Damiana Nenadića i Josipa, volim te autorskog dvojca Jadranke Cicvarić Šiftar i Senada Zemunovića. U fokusu prvog su protagonisti koji se zbog psihičkih oboljenja i neadekvatne podrške sustava bore sa sveprisutnom diskriminacijom. Drugi progovara o neobičnom odnosu između protagonistice koja se bori s posljedicama seksualnog zlostavljanja iz djetinjstva i autora koji zaljubljivanjem od redatelja postaje aktivni sudionik i protagonist filma.

Tri su dokumentarna filma u regionalnoj konkurenciji u kojima Hrvatska sudjeluje kao manjinski koproducent. Playing Men slovenskog autora Matjaža Ivanišina esejistički je dokumentarni film o mediteranskim muškarcima, koje promatra kroz njihove igre i odnose. Novi film srpskog redatelja Borisa Mitića Slatko od Ništa satirična je dokumentarna parabola u čijoj su realizaciji sudjelovala šezdeset i dva dokumentarista iz sedamdeset zemalja, pripovjedač je Iggy Pop, a glazbu potpisuje majstor kabarea Pascal Comelade i britanski bend The Tiger Lillies. U slučaju rata češkog autora Jana Geberta – koji će premijerno biti prikazan na nadolazećem Berlinaleu – govori o paravojnoj skupini koja u Slovačkoj uz prešutno odobravanje vlasti u svoje redove regrutira stotine tinejdžera. Potonja dva filma razvijala su se na platformi ZagrebDox Pro 2015. i 2016. godine.

Uz natjecateljski program, ZagrebDox standardno donosi i niz popularnih službenih programa: Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstore doxa, Stanje stvari, Teen Dox i ADU Dox. Posebni programi uključuju Restartovu školu dokumentarnog filma, odnosno presjek radova Restartova uspješnog edukativnog projekta u proteklih nekoliko godina i U fokusu: Nova Europa. Riječ je o izboru filmova iz zemalja istočne Europe koje su se nakon pada Berlinskog zida počele uključivati u EU, a dijele niz zajedničkih problema: od odnosa prema izbjeglicama preko dominantnih konzervativnih vrijednosti i načina shvaćanja demokracije i slobodnog tržišta.

Ove godine posjetitelji će moći vidjeti i opuse dvaju renomiranih autora. Retrospektive posvećujemo francuskoj redateljici Claire Simon i domaćem dokumentaristu i snimatelju Borisu Poljaku, koji će na ovogodišnjem festivalu ujedno predsjedati međunarodnim žirijem. Platforma ZagrebDox Pro uključuje niz radionica za odabrane autorske dokumentarne projekte u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum i nekoliko predavanja renomiranih dokumentarista. Izdvajamo masterclass renomiranog majstora dokumentarizma Claudea Lanzmanna, case study filma Pričest poljske autorice Anne Zamecke i filma O očevima i sinovima sirijskog autora Talala Derkija.

“Veseli nas što smo i ove godina dio festivala koji donosi vrhunske dokumentarce u kojima ćemo zasigurno uživati kao i dosad. Naravno, ljubiteljima dokumentarnih filmova koji neće moći doći na festivalske projekcije omogućit ćemo odabrane filmove ekskluzivno u MAXtv Videoteci. Filmovi će biti dostupni odmah nakon posljednjeg prikazivanja na Doxu, a korisnici MAXtv-a od prošle godine mogu dodatno uživati u gledanju sadržaja uz novu platformu MAXtv-a koja nudi niz novih interaktivnih funkcionalnosti digitalne televizije. Pametni telefoni postaju daljinski upravljači i glavni alat za upravljanje omiljenim TV sadržajima kod kuće ili vani, gdje god se nalazili. Nova platforma MAXtv-a omogućuje da sve programe MAXtv-a koje gledate kod kuće na televizoru, snimljene sadržaje na snimalici ili filmove u videoteci sada možete gledati bez ograničenja i na telefonu ili tabletu putem usluge MAXtv To Go. Pridružite nam se na ZagrebDoxu, uživajte u raznolikom festivalskom zabavnom i edukativnom popratnom programu i, naravno, posjetite HT-ov zabavni kutak Filmofeel.” – Izjavila je Sanja Milinović, direktorica Sektora za direktan nastup na tržištu i e-Poslovanje u Hrvatskom Telekomu.

“Jedan je od najznačajnijih noviteta ove godine širenje ZagrebDoxa i vremenski i geografski. Iznimno nam je drago što smo, uz pokroviteljstvo našeg novog sponzora Addiko banke, ponovno organizirali program Zagrijavanje za ZagrebDox. Također, ZagrebDox po prvi put odlazi u goste u Split, Rijeku i Osijek. Cijena ulaznice za projekcije iz programa Zagrijavanje u Zagrebu i Dox u gostima u Splitu, Rijeci i Osijeku iznose 28 kuna. Cijene ulaznica za festivalske projekcije iznose 25 kuna za dnevne projekcije i 28 kuna za večernje projekcije. Za program Teen Dox cijena ulaznice bit će 20 kuna. Posljednjeg dana festivala publika će, kao i dosad, u programu The Best of Fest – koji će se održati u nedjelju, 4. ožujka – po cijeni paketa ulaznica od 45 kuna moći pogledati sve nagrađene filmove. ZagrebDox se, kao i uvijek, održava uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra, a ZagrebDox Pro uz potporu programa Kreativna Europa – Potprograma MEDIA. Drago nam je što možemo pozdraviti i posebno zahvaliti Hrvatskom Telekomu koji je, prepoznajući važnost filma i filmskih festivala, već trinaestu godinu zaredom generalni sponzor ZagrebDoxa.” – Izjavila je producentica Lucija Parać.

PROGRAM 14. ZAGREBDOXA

A. SLUŽBENA KONKURENCIJA

– Međunarodna konkurencija

 

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Daleki lavež pasa The Distant Barking of Dogs Simon Lereng Wilmont Danska, Švedska, Finska 90′
2 Dina Dina Dan Sickles, Antonio Santini SAD 101′
3 Djevojke i med Girls and Honey Pieter-Jan de Pue Belgija, Ukrajina 8′
4 Džungla te poznaje bolje The Jungle Knows You Better Than You Do Juanita Onzaga Kolumbija 20′
5 El espanto The Dread Martin Benchimol, Pablo Aparo Argentina 67′
6 Grad sunca City of the Sun Rati Oneli Gruzija, SAD 100′
7 Kameleoni Shapeshifters Sophie Vuković Švedska 76′
8 Kamena kornjača Turtle Rock Xiao Xiao Kina 101′
9 Liyana Liyana Amanda Kopp, Aaron Kopp SAD 77′
10 Lov na zečeve The Rabbit Hunt Patrick Bresnan SAD 12′
11 Ljudska rijeka Human Flow Ai Weiwei Njemačka, SAD 140′
12 Mamina jednadžba Solving My Mother Ieva Ozolina Latvija 104′
13 Mamina kosa Mum’s Hair Maja Arnekleiv Norveška 5′
14 O očevima i sinovima Of Fathers and Sons Talal Derki Njemačka 98′
15 Okus cementa Taste of Cement Ziad Kalthoum Njemačka, Libanon, Sirija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar 85′
16 Preko svih granica Over The Limit Marta Prus Poljska, Njemačka, Finska 74′
17 Prekrasni gubitnici Wonderful Losers: A Different World Arunas Matelis Litva 71′
18 Pronađi, naciljaj, uništi Find Fix Finish Sylvain Cruiziat, Mila Zhluktenko Njemačka 19′
19 Stranac The Stranger Nicole N. Horanyi Danska 100′
20 Vječni The Eternals Pierre-Yves Vandeweerd Belgija 75′
21 Zemlja žena Countrey of Women Aliaksei Paluyan Njemačka 26′


Regionalna konkurencija

 

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Dani ludila Days of Madness Damian Nenadić Hrvatska, Slovenija 75′
2 Druga strana svega The Other Side of Everything Mila Turajlić Srbija, Francuska, Katar 100′
3 Društvo besplatnog ručka Free Lunch Society Christian Tod Austrija, Njemačka 92′
4 Isti The Same Dejan Petrović Srbija 16′
5 Josipa, volim te Josipa, I Love You Jadranka Cicvarić Šiftar, Senad Zemunović Hrvatska 61′
6 Neprijatelji Foes Sead Kreševljaković, Emir Z. Kapetanović Bosna i Hercegovina 51′
7 Playing Men Playing Men Matjaž Ivanišin Slovenija, Hrvatska 60′
8 Radnička klasa odlazi u raj The Working Class Is Off to Paradise Marko Cvejić Srbija, Slovenija 79′
9 S ljubavlju Avec l’amour Ilija Cvetkovski Makedonija 66′
10 Sarabanda Sarabande Kaltrina Krasniqi Kosovo 36′
11 Simon protiv straha Simon vs. Fear (The Varsano Case) Georgi Tenev Bugarska 79′
12 Slatko od Ništa In Praise of Nothing Boris Mitić Srbija, Hrvatska, Francuska 78′
13 Sretna zima Happy Winter Giovanni Totaro Italija 91′
14 U slučaju rata When the War Comes Jan Gebert Češka, Hrvatska 78′
15 Undercovered Undercovered Nejra Latić Hulusić, Sabrina Begović-Ćorić Bosna i Hercegovina 53′
16 Vježbanje razgovora Atelier de conversation Braunstein Bernhard Austrija, Francuska, Lihtenštajn 72′
17 Zarobljena žena A Woman Captured Bernadett Tuza-Ritter Mađarska, Njemačka 89′

 

B. SLUŽBENI PROGRAM


– Biografski dox

 

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Beuys Beuys Andres Veiel Njemačka 107′
2 Big Time Big Time Kaspar Astrup Schröder Danska 90′
3 Bulgakovština Bulgakovesque Anna Yurtaeva Rusija 22′
4 Jane Jane Brett Morgen SAD 90′
5 Kapetan utopije Captain of Utopia Sarah Del Ben Francuska 53′
6 Moderan muškarac A Modern Man Eva Mulvad Danska 85′
7 Princ i dibuk The Prince and the Dybbuk Piotr Rosołowski, Elwira Niewiera Poljska, Njemačka 79′

– Glazbeni globus

 

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Na cesti On The Road Michael Winterbottom Velika Britanija 122′
2 Pariška opera The Paris Opera Jean-Stéphane Bron Francuska, Švicarska 125′
3 Partitura: O filmskoj glazbi Score: A Film Music Documentary Matt Schrader SAD 93′
4 U potrazi za Traneom: Film o Johnu Coltraneu Chasing Trane: The John Coltrane Documentary John Scheinfeld SAD 99′
5 Whitney: Biti svoja Whitney “Can I Be Me” Rudi Dolezal, Nick Broomfield SAD, Velika Britanija 104′
6 Zadana kompozicija Imposed Piece Brecht Vanhoenacker Belgija 74′

 

– Happy Dox

 

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Kako postati papa? How to become a pope? Justyna Mytnik Poljska 16′
2 Kedi Kedi Ceyda Torun SAD 79′
3 Planina Mountain Jennifer Peedom Australija 74′
4 Pokreni se! Otpleši svoj život Move! Dance your life Fanny Jean-Noël Francuska 76′
5 Popravljeno! Fixed! Cat Mills Kanada 14′
6 Princ Nothingwooda The Prince of Nothingwood Sonia Kronlund Francuska, Njemačka 85′
7 Svuda Everywhere Nedžad Begović Bosna i Hercegovina, Crna Gora 62′

          

– Kontroverzni dox

 

  HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Crna ovca bistrička Mary’s Black Sheep Višnja Skorin, Kristina Baticeli Hrvatska 60′
2 Neizrecivo Unspeakable Kate Stonehill Velika Britanija 22′
3 Nemir Unrest Jennifer Brea SAD 97′
4 Neoprošteni The Unforgiven Lars Feldballe-Petersen Finska, Danska 75′
5 O.b.i.t.e.lj. F.A.M.I.L.Y. Jessica Champeaux Belgija 62′
6 Plave orhideje Blue Orchids Johan Grimonprez Belgija 48′
7 Prije zločina Pre-Crime Matthias Heeder, Monika Hielscher Njemačka 88′
8 Projekt X Project X Laura Poitras, Henrik Moltke SAD 10′
9 Zovite ga predsjednikom Call Him President Marie-Emma Paoli Velika Britanija, Srbija, Češka 30′

 

–  Majstori doxa

 

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Detaljna potraga No Stone Unturned Alex Gibney Velika Britanija 111′
2 Ex libris: Njujorška knjižnica Ex Libris – The New York Public Library Frederick Wiseman SAD 197′
3 Napalm Napalm Claude Lanzmann Francuska 100′
4 Pobunjeni kirurg The Rebel Surgeon Erik Gandini Švedska 55′
5 S namjerom da se uništi Intent to Destroy Joe Berlinger SAD 115′

 

– Stanje stvari

 

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Breksitanija Brexitannia Timothy George Kelly Velika Britanija, Rusija 80′
2 Domovina Homeland Sam Peeters Belgija 14′
3 Lov na duhove Ghost Hunting Raed Andoni Francuska, Palestina, Švicarska, Katar 94′
4 Merjem Meryem Reber Dosky Nizozemska 15′
5 Moj život bez zraka My Life Without Air Bojana Burnać Hrvatska 72′
6 Mrtvi magarci ne boje se hijena Dead Donkeys Fear No Hyenas Joakim Demmer Švedska, Finska, Njemačka 80′
7 Mutne granice: U svijetu umjetnosti Blurred Lines: Inside the Art World Barry Avrich Kanada 84′
8 Plavetnilo Blue Karina Holden Australija 70′
9 Ruksak pun love Backpack Full of Cash Sarah Mondale SAD 96′
10 Samotna bitka Thomasa Reida The Lonely Battle of Thomas Reid Feargal Ward Irska 85′
11 Zemlja majki Motherland Ramona S. Diaz SAD, Filipini 94′

 

– Teen Dox

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Amal Amal Mohamed Siam Libanon, Njemačka, Francuska, Norveška, Danska, Katar 83′
2 Djeca online Children Online Kateřina Hager Češka 52′
3 Ljepota Beauty Kristina Kuzhakhmetova Rusija 27′
4 Miranda, političarka u nastajanju Miranda – The Making of a Politician Mats  Ågren Švedska 59′
5 Na rubu slobode On the Edge of Freedom Anita Mathal Hopland, Jens Lengerke Danska 75′
6 Sve što zamislim All I Imagine Leonor Noivo Portugal 30′
7 Škola za prave muškarce Making Good Men Fiona Apanui-Kupenga Novi Zeland 46′
8 Zovite me Tony Call me Tony Klaudiusz Chrostowski Poljska 63′

 

– ADU Dox

 

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Kol’ko god nas noge nose As Far as Our Feet Take Us Renata Lučić Hrvatska 34′
2 Majči Momsy Josip Lukić Hrvatska 51′
3 Patrola Uran Patrol Uranus Lovro Mrđen Hrvatska 24′
4 Uniforma mi je sada najdraža Uniform My Love Zorko Sirotić Hrvatska 60′
5 White Trash White Trash Sunčica Ana Veldić Hrvatska 12′

 

  1. RETROSPEKTIVE

– Autorska večer Borisa Poljaka

 

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ ZEMLJA TRAJANJE
1 Autofokus Autofocus Boris Poljak Hrvatska 26′
2 Oni samo dolaze i odlaze They Just Come and Go Boris Poljak Hrvatska 20′
3 Splitski akvarel The Split Watercolor Boris Poljak Hrvatska 15′

 

– Retrospektiva Claire Simon

 

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Natjecanje The Graduation Claire Simon Francuska 121′
2 Pacijenti The Patients Claire Simon Francuska 75′
3 Pod svaku cijenu At All Costs Claire Simon Francuska 95′
4 Rekreacije Playtime Claire Simon Francuska 54′
5 Romansa na 800 kilometara Romance – 800 Kilometers of Difference Claire Simon Francuska 78′

 

  1. POSEBNI PROGRAMI

 – U fokusu: Nova Europa

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 Crvena duša The Red Soul Jessica Gorter Nizozemska 90′
2 Češki dnevnik: Učenje rata Czech Journal: Teaching War Adéla Komrzý Češka 70′
3 Dom Home Zdenko Jurilj Hrvatska, Bosna i Hercegovina 40′
4 Ispočetka Begin Again Arijana Lekić-Fridrih Hrvatska 38′
5 Kad dođu svinje When Pigs Come Biljana Tutorov Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina 74′
6 Licu, rumunjska priča Licu, a Romanian Story Ana Dumitrescu Rumunjska 85′
7 Neka živi Bugarska Long Live Bulgaria Adela Peeva Bugarska 55′
8 Opera o Poljskoj Opera about Poland Piotr Stasik Poljska 41′

 

– Restartova škola dokumentarnog filma

 

HRVATSKI NAZIV ENGLESKI NAZIV REDATELJ/ICA ZEMLJA TRAJANJE
1 All Good Things All Good Things Jasmina Beširević Hrvatska 21′
2 Ispred zastava Before the Flags Sanja Bistričić Hrvatska 13′
3 Karoca Karoca Ivan Šušnjar Hrvatska 3′
4 Lovačka sreća Good Hunting Maja Alibegović Hrvatska 14′
5 Mama, zašto plačeš… Mom, why are you crying… Vladimira Spindler Hrvatska 21′
6 Neko lijepo mjesto Some Place Nice Katarina Zlatec Hrvatska 12′
7 Posledice rada Consequences of Work Inesa Antić Hrvatska 16′
8 Samo tvrdo Go Hard or Go Home Dražen Puklavec Hrvatska 10′
9 Show Show Sonja Lazić Hrvatska 13′
10 Snajka traži sreću Bride in the Search for Happiness Tea Vidović Hrvatska 17′
11 Svaki dan je Božić Every Day is Christmas Ante Zlatko Stolica Hrvatska 11′
12 Važno ti je u toj ljubavi… What’s Important In That Love Marta Klepo Hrvatska 9′
13 Vertikale Verticals Lorna Kunčić Hrvatska 8′

 

* organizator zadržava pravo izmjene programa!

[izvor informacije ZagrebDox]

ZagrebDox 2018: Glazbeni globus & Majstori doxa

14. ZagrebDox od 25. veljače do 4. ožujka 2018. u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu

ZagrebDox 2018: Predstavljen program 14. ZagrebDoxa, >http://film-mag.net/wp/?p=34765. Fotografije ustupio ZagrebDox – foto Julien Duval

Objavljuje F.I.L.M.Četvrtak, 8. veljače 2018.