KIDS FRIENDLY: STAR WARS: POSLJEDNJI JEDI, akcijski, 150 min [osvrt Iva Brčić]

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Kids Friendly – Last Jedi ; Ustupila IB

Kids Friendly – Last Jedi ; Ustupila IB

Film “Ratovi Zvijezda: Posljednji Jedi” osmi je nastavak sage “Ratovi zvijezda”. Film je pun zabavnog humora, atraktivnih scena i zanimljivih likova – pojavljuje se pregršt novih vanzemaljaca, ciljanih baš na djecu. Tako će mali dlakavci Porgovi, koji žive na otoku s Lukeom Skywalkerom, oduševit mališane koji će zasigurno poželjeti jednog takvog plišanca. Kao i ostali filmovi sage, film je namijenjen djeci, no i dalje obiluje mračnim temama, intenzivnim scenama, te sada već u filmovima standardnim nasiljem i razaranjem. Iako je službeno klasificiran za dob od 13+, mnogi neće odolijeti povesti djecu već od dobi 7+ godina. Ona koji se na to odluče trebali bi uz nasilje uzeti u obzir i dužinu filma, te svakako porazgovarati s djecom o obiteljskim odnosima u filmu. Konkretno – zašto se članovi obitelji međusobno toliko mrze. Ne želite da vaše dijete gaji iste emocije prema vama kao Kylo Ren prema svojim roditeljima, zar ne?

Za djecu: 10+.

Za roditelje: Odraslima će biti zanimljiv radi nostalgičnih tonova, ali i neočekivanog razvoja radnje (očekujte puno oduševljenja… ili ljutnje!).

Nasilje: Obiluje nasiljem koje se najčešće vidi kroz samožrtvovanje pilota, razaranje svemirskih brodova na kojima se nalaze brojni ljudi bez obzira da li su pozitivci ili negativci.

Zastrašujući prizori: Izgled vrhovnog vođe Snokea bi mogao biti previše strašan nekoj djeci. Iako u filmu nema krvi, scene nasilja znaju biti intenzivne – na primjer, mučenje uz korištenje Sile (Force) i prepolavljanje lika svjetlosnim mačem.

Rječnik: Jezik je primjeren djeci.

Seks: Nema seksualnih prizora, osim ako ne računate kratki poljubac.

Tempo: Tempo je primjeren starijoj djeci.

Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi – Movi Site
Star Wars: The Last Jedi – IMDb

Iva Brčić

KIDS FRIENDLY: STAR WARS – POSLJEDNJI JEDI i NEPAROŽDERI, >http://film-mag.net/wp/?p=34385. Fotografije ustupila IB

Posted by F.I.L.M. on 5. siječnja 2018