22/12/2017 19:00to01/01/2018 19:00

Festival alternativne kulture pripravlja bogat program ob zaključku leta
˝Prišel je čas, ko bo slon ponosno vkorakal v trgovino s porcelanom.˝

Prvi Festival alternativne kulture bo z bogatim programom, od 22. decembra do 1. januarja, pod eno streho združil svobodne in izzivalne ljubitelje alternativnih glasbenih oblik, kot so techno, hip hop, trap, electronica, rap drum’n’bass in drugi. Desetdnevni festival bo potekal v samem srcu Maribora, na kultni lokaciji nekdanjega kina Udarnik.

VEČ KOT 7 RAZLIČNIH ŽANROV V 10 DNEH
Festival bo poskrbel za dvig decembrskega vzdušja od 22. decembra pa vse do 1. januarja. Na odru Udarnika bo povezal in nudil streho že uspešnim in uveljavljenim alternativnim dogodkom ter predstavil domače glasbene ustvarjalce.

HushHush
Dogajanje se bo otvorilo že ta petek 22. decembra z že uveljavljeno underground zabavo HushHush na kateri so organizatorji najavili techno zvezdo, ki prihaja naravnost iz svoje rezidence v Privilege clubu na Ibizi. Na kultni oder kina Udarnik bo prvič stopila Lea Dobricčič.

Hodnik
Že naslednji dan (23. decembra) bo kino Udarnik zamenjal svoj ritem in ponovno gostil enega svojih večjih uveljavljenih dogodkov. Glasbeni izbor Hodnika se bo nadaljeval, kjer se je tudi končal. Pri klubski glasbi s poudarkom na nižjih frekvencah, ki jih bodo ob standardni ekipi (DVS & Šuljo) dodatno izpopolnili še Dubdiggerz in Kanomotis.

Lntrn X Matter
V božičnem vzdušju bodo 25. decembra gostili trap sorodnike iz drugih koncev Slovenije. Obeta se predstavitev nove Lantern Handcrafted Goods kolekcije Parallels in koncert postapokaliptičnega boybanda Matter, ki bodo s svojim novim albumom Mrki in edinstvenim flowom zapečatili mistično temačnost večera.

Live Seš
Za vse, ki obožujete živo glasbo, 26. decembra prihajajo v kino Udarnik novomeški pop-rockerji MRFY in multiinštrumentalistka Zala Kralj.
K4 Gibanica
Vseslovenski projekt Kluba K4, Gibanica, s katerim prostor in mesto za umetniški razvoj nudijo domačim didžejem in producentom, se širi tudi v Maribor. Na Festivalu alternativne kulture bo Gibanica 27. decembra razgibavala noge in ušesa v ritmih Ikas (Rokko & Rourus), Roiss in U-N (Utti & Nitz).

N’toko X Mito
Hiphoperska zmes starih znancev Maribora brez dlake na jeziku. Njuna brezkompromisna filozofija se bo 28. decembra manifestirala v koncertnem dogodku, ki bo poskrbel za vse željne zabave. Širijo pa se tudi govorice o gostu presenečenja.

Magnetic Shift BETA
Tokratno BETA prednovoletno izhodišče izenačitve elektronskih nizkih frekvenc bodo dodobra načeli domači ustvarjalci globokih bas linij kot so WUBSONIK, Useless D.I., Aveho in drugi. Posebna edicija Magnetic Shift bo 29. decembra, prvič v kinu Udarnik!

DJ contest
FAK bo 30. decembra v popoldanskih urah izobraževal mlade glasbene talente. Na DJ delavnici bosta DJ-a Urbadur in Useless D.I. mlade nadebudne talente naučila veščin didžejanja.
Delavnici bo sledil DJ natečaj, kjer se bo spopadlo 10 lokalnih talentov, zmagovalcu pa bo ponujena priložnost nastopa na FAK-ovem novoletnem odru.

FAK OFF novo leto!
Zaključek Festivala alternativne kulture bodo obeležili Tim Urbanya, Forest People, Splif, Urbadur, zmagovalec natečaja in Protoko. Organizatorji vabijo, da skupaj z njimi stopite v leto 2018 s stilom.

BOGAT DNEVNI PROGRAM
Poleg glasbe bo festival ponujal tudi druge aktivnosti, ki bodo potekale v kinu Udarnik in v prostorih združenja EPEKA, socialno podjetje. Med 18. in 22. decembrom je potekala uradna otvoritev prostorov kina Udarnik, razstava alternativnih umetniških del študentov Akademije za umetnost in oblikovanje ter okrogla miza o različnih stilih tetoviranja pod taktirko tattoo studia Maribor INK.
V soboto, 23. decembra, se bo v prostorih kina Udarnik odvijala prva konferenca o psihadelikih v Mariboru. Na združenju EPEKA, socialno podjetje, pa so organizatorji pripravili razstavo psihadeličnih del, ki si jo lahko ogledate do 23. decembra, nato pa jo bo do 31. decembra zamenjala razstava tetoverjev Maribor INK, pod naslovom: Vpogled v kreativno zakulisje ‘prostega časa’ tetoverjev.

VSTOPNICE ŽE NA VOLJO
Vstopnice za posamezne dogodke so na voljo samo na dan samega dogodka, na vhodu v kinu Udarnik. Cena vstopnic bo do polnoči 5 €, po polnoči pa 7 €.
Vstopnice za novoletno zabavo pa lahko kupite že vnaprej na kateremkoli izmed predhodnih dogodkov, cena vstopnic v predprodaji je 7 €.

Več informacij o festivalu lahko najdete na spletni strani www.f-ak.com, spremljate pa jih lahko tudi prek Facebooka in Instagrama @festivalalternativnekulture.

[izvor informacije Festival alternativne kulture]

Festival alternativne kulture u Mariboru, >http://film-mag.net/wp/?p=34282. Fotografije ustupio FAK

Posted by F.I.L.M. on 22. prosinca 2017