Hvala vam na službi
Thank You for Your Service (2017.)
Redatelj: Jason Hall
Glumci: Haley Bennett, Miles Teller, Keisha Castle-Hughes
Žanr: biografija, drama, ratni
Trajanje: 108 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Film je sniman na temelju istinite priče a prati grupu američkih vojnika koji su se vratili iz Iraka i moraju se prilagoditi i vratiti svojim obiteljima i starome životu, dok ih prate nezaboravne slike s ratišta. Film je temeljen na bestseleru autora Davida Finkela, a režiju potpisuje Jason Hall, scenarist filma ‘Snajperist’.

Hvala vam na službi – Movie Site
Thank You for Your Service – IMDb

Muškarci ne plaču
Muškarci ne plaču (2017.)
Redatelj: Alen Drljević
Glumci: Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović
Žanr: drama
Trajanje: 98 minuta
Država: Bosna i Hercegovina

Image result for Muškarci ne plaču plakat 2i film

Sadržaj:
Skupina veterana triju zaraćenih vojski s područja bivše Jugoslavije susreće se u izoliranom planinskom hotelu. Tu se nalaze kako bi se u sklopu grupne terapije suočili s nasilnom prošlošću, pokušali zacijeliti ratne traume i premostili usađene osjećaje mržnje i netrpeljivosti. Susret izaziva burne emocije, izbijaju sukobi, a na površinu izranjaju stari osjećaji neprijateljstva. Igrani prvijenac redatelja Alena Drljevića eksplozivna je drama o predrasudama, traumi i krizi muškosti inspirirana redateljevim osobnim ratnim iskustvom i sudjelovanjem u jednoj takvoj radionici. Film je zabilježio uspješnu premijeru na ovogodišnjem festivalu u Karlovim Varima gdje je osvojio nagradu Europa Cinemas Label te Posebno priznanje žirija. Na 15. Zagreb Film Festivalu osvojio je glavnu festivalsku nagradu Zlatna kolica za najbolji dugometražni film.

Nagrade i festivali:
Karlovy Vary International Film Festival 2017 – Europa Cinemas Label, Special Jury Mention; Montenegro Film Festival 2017 – Golden Mimosa for Best Actors in a Leading Role (Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Ermin Bravo, Boris Ler); Sarajevo Film Festival – Young Audience Award; Slovenian Film Festival – Best Minority Co-production; 15. Zagreb Film Festival – Zlatna kolica za najbolji dugometražni film

Muškarci ne plaču – Facebook
Muškarci ne plaču – IMDb

Medvjedić Paddington 2 – sink
Paddington 2 (2017.)
Film nije sniman u IMAX formatu
Redatelj: Paul King
Glumci: Hugh Grant, Ben Whishaw, Brendan Gleeson GLASOVI: Filip Juričić, Ranko Tihomirović
Žanr: animacija, komedija, obiteljski
Trajanje: 103 minuta
Država: Velika Britanija, Francuska

Sadržaj:
Sada kada se medvjedić Paddington sretno smjestio kod obitelji Brown, gdje je postao popularan član zajednice, širi radost i ljubav gdje god dođe. U potrazi za savršenim rođendanskim poklonom za 100. rođendan svoje voljene tete Lucy, Paddington naiđe na savršenu knjigu u antikvarnici te će morati odraditi niz poslova kako bi je mogao kupiti. Međutim, kada otkrije da je knjiga ukradena, Paddingoton i Brownsi će morati krenuti u potragu za lopovom. Omiljeni lik kultne engleske serije slikovnica, medvjedić Paddington, vraća se na velika platna s novim avanturama.

Medvjedić Paddington 2 – Movie Site
Paddington 2 – IMDb

Sretan kraj
Happy End (2017.)
Redatelj: Michael Haneke
Glumci: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant
Žanr: drama
Trajanje: 107 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Drama čija se priča vrti oko imućne obitelji Laurent koja vodi uspješnu građevinsku kompaniju koju je osnovao sada senilna glava obitelji George (Jean-Louis Trintignant). Posao sada vodi njegova hladna kćerka Anne (Isabelle Huppert ), koja gubi strpljenje sa svojim odraslim, ali nemarnim sinom Pierreom (Franz Rogowski). Annin brat Thomas (Mathieu Kassovitz) provodi većinu svog vremena brinući se za svoje poslove i žonglirajući s ljubavnim aferama, dok njegova otuđena 13-godišnja kćerka Eve (Fantine Harduin) gleda s gađenjem na te nezadovoljne ljude oko sebe.

Sretan kraj – Movie Site
Happy End – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 06.12.17.: Hvala vam na službi; Muškarci ne plaču; Medvjedić Paddington 2 i Sretan kraj, >http://film-mag.net/wp/?p=34135. Fotografije ustupio CineStar

Posted by F.I.L.M. on 6. prosinca 2017