Bez ljubavi
Loveless / Nelyubov (2017.)
Redatelj: Andrey Zvyagintsev
Glumci: Maryana Spivak, Aleksey Rozin
Žanr: drama
Trajanje: 127 minuta
Država: Rusija

Sadržaj:
Boris i Ženja prolaze kroz razvod. Neprestano se svađaju, pokušavaju prodati stan u kojem žive, te se već pripremaju za svoje nove živote. Boris je u vezi s mlađom djevojkom koja je trudna, dok je Ženja u vezi s bogatim ljubavnikom koji se želi oženiti. Čini se da nitko od njih nije zainteresiran za 12-godišnjeg sina Aljošu. Sve dok on ne nestane…

Bez ljubavi – Facebook
Loveless / Nelyubov – IMDb

Vino i vjetar
Back to Burgundy / Ce qui nous lie (2017.)
Redatelj: Cédric Klapisch
Glumci: Pio Marmai, Ana Girardot, François Civil, Jean-Marc Roulot
Žanr: drama, komedija
Trajanje: 113 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
Jean (Pio Marmai) tridesetogodišnjak je koji već cijelo desetljeće putuje svijetom, presjekavši sve veze s obitelji i s Burgundijom, regijom u kojoj je odrastao. Sad kad se skućio u inozemstvu, dobiva poziv da se vrati u rodnu Francusku da bude uz oca koji umire od neizlječive bolesti. Kraj je ljeta i predstojeća berba grožđa daje Jeanu priliku da se opet zbliži sa sestrom Juliette (Ana Girardot) i bratom Jérémiejem (François Civil) kako bi se dogovorili oko budućnosti obiteljskog vinograda. Tijekom godinu dana, prateći ritam godišnjih doba i postupka izrade vina, dva brata i sestra polako obnavljaju svoj odnos, vezani iskrenom i životnom strašću prema vinarskom umijeću.

Vino i vjetar – Facebook
Back to Burgundy / Ce qui nous lie – IMDb

Agape
Agape (2017.)
Redatelj: Branko Schmidt
Glumci: Goran Bogdan, Daria Lorenci Flatz, Ivana Gulin, Nela Kocsis
Žanr: drama
Trajanje: 75 minuta
Država: Hrvatska

Sadržaj:
‘Agape’ je priča o svećeniku i ljubavnom trokutu s dvojicom krizmanika: jednim zaljubljenim u njega i drugim za kojim on žudi i gubi kontrolu. Kad ga crkva degradira, a krizmanici istuku, svećenik će krenuti u potragu za najmoćnijom Božjom ljubavi: agape. Najiščekivaniji film ovogodišnje Pule koji pobuđuje pažnju javnosti zbog svoje intrigantne teme.

Agape – Movie Site
Agape – IMDb

Tatica se vratio za Božić
Daddy’s Home 2 (2017.)
Redatelj: Sean Anders
Glumci: Will Ferrell, Linda Cardellini, Mark Wahlberg, Mel Gibson
Žanr: komedija
Trajanje: 100 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Brad i Dusty su uspjeli postići nemoguće: primirje i zajedničko očinstvo. Sve djeluje skladno sve dok Dustyjev macho tata Kurt i Bradov ultra emotivan otac Don ne najave svoj dolazak za Božić. Kurt (Mel Gibson) će unijeti razdor između Dustyja i Brada svojim nametanjem mišljena i neslaganjem s njihovim zajedničkim odlukama vezanim za odgoj njihove djece. Hoće li Dusty i Brad uspjeti dokazati Kurtu da je njihov moderan način odgoja učinkovit i spasiti zajednički Božić? Nastavak urnebesne komedije ‘Tatica se vratio!’ Will Ferrell i Mark Wahlberg će dobiti pojačanje – legendarnog Mela Gibsona.

Tatica se vratio za Božić – Movie Site
Daddy’s Home 2 – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 30.11.17.: Bez ljubavi; Vino i vjetar; Agape i Tatica se vratio za Božić, >http://film-mag.net/wp/?p=33987. Fotografije ustupio CineStar

Posted by F.I.L.M. on 29. studenoga 2017