Godinu dana nakon što je svojom gastro ponudom i odličnim zabavnim sadržajem očarao brojne posjetitelje zagrebačkog Adventa te osvojio društvene mreže, Advent u Klovićevim dvorima i ove blagdane nastavlja grijati sve posjetitelje Gornjeg grada koji žele osjetiti “drugačiji” i jedinstveni Advent u metropoli.

Za dobru atmosferu i najbolju zabavu u gradu, pobrinut će se bogat koncertni program koji će započeti koncertom grupe Detour, 03. prosinca u 20:00 sati. Od tada pa do zadnjeg dana u ovoj godini, omiljena blagdanska manifestacija na krovu grada ponudit će za svakoga ponešto. Glazbena pozornica svaki će dan ugostiti bendove koji će grijati atmosferu u večernjim satima dok su petak i subota rezervirani za najpoznatija imena domaće glazbene scene: Ljetno kino, Marko Tolja, Kuzma&Shaka Zulu, Songkillersi, Šajeta, Cubismo, Vatra i Dino Dvornik Tribude band. Kao uvertira u večernji party, subotom je na programu Grinč@Grič špica party koji će od ranih prijepodnevnih sati zagrijavati atmofseru, a Grinč će rasplesati brojne posjetitelje na platou Gradec. Nedjeljom će pravu blagdansku atmosferu u popodnevnim satima prirediti glazbeni zborovi.

http://gkd.hr/wp-content/uploads/2017/11/Najbolje-od-Adventa-5.jpg

Jedna od najpoznatijih atrakcija koja je obišla svijet zahvaljujući brojnim fotografijama kao „Najljepša adventska fotografija“, i ove će sezone oduševiti posjetitelje posebno izrađenim okvirom iz kojeg pada umjetni snijeg s pogledom na Zagrebačku katedralu. Galerija Klovićevi dvori odlučila je razveseliti i sve posjetitelje izložbi pa će tijekom Adventa Galerija petkom i subotom raditi produženo, čak do 22 sata, a u tom će razdoblju od 19 do 22 sata vrijediti promotivna cijena ulaznice za izložbu od 10 kuna.

„Zadnje dvije godine Galerija Klovićevi dvori, pozicionirana na jednoj o najljepših lokacija Gornjeg grada sudjeluje u Adventu grada Zagreba. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha i brojnih gostiju koji su sudjelovali u prekrasnom adventskom ambijentu Galerije i Platoa Gradec iznimno se veselimo i ovogodišnjem izdanju. I ove smo godine uz koncertnu i gastronomsku ponudu na platou Gradec osigurali i zanimljiv izložbeni program. Retrospektivna izložba Vaska Lipovca, osebujnog umjetnika hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća moći će se pogledati i tijekom Adventa u Klovićevim dvorima.  Za vrijeme Adventa, od 14. prosinca 2017. do 28. siječnja 2018., posjetitelji će moći razgledati i izložbu našeg poznatog ilustratora i animatora, Zdenka Bašića, dobitnika nagrade 6. bienala ilustracije. Zdenkove priče i ilustracije zasnovane u knjigama i ekranizacijama zaživjeti će i u prostorima Galerije Klovićevi dvori kroz bajkovitu scenografiju koja će zasigurno oduševiti naše najmlađe posjetitelje“ najavio je ravnatelj Galerije Klovićevi dvori Antonio Picukarić.

„Uz ovu jedinstvenu lokaciju, koju ćemo ukrasiti s više od 60 000 lampica i brojnim drugim dekoracijama, nama je najvažnije da se naši posjetitelji osjećaju ugodno i da se dobro zabave. Zato i ove sezone imamo najjače koncerte poznatih glazbenih imena, a u 30 dana nastupit će 25 bendova. Gotovo svaki dan imamo koncerte, a subotom nezaobilazni špica party tijekom dana. Za najmlađe tu će biti posebno zanimljiva slatka priča, a uz sjajnu gastro ponudu koja ovog puta donosi brojne novitete poznatih chefova, neće nedostajati sadržaja za sve generacije“, najavila je Sanela Seferagić, direktorica RED agencije, organizatora Adventa u Klovićevim dvorima.

Nakon prošlogodišnjeg dočeka Badnjaka i prosidbe u kojoj je sudjelovao, Marko Tolja i za ovaj nastup očekuje izvrsnu astmosferu jedne od najljepših mu pozornica na kojima je nastupao. „I ove sezone nastupam sa sjajnim bandom u pratnji, a uz standardni repertoar izvest ćemo i neke poznate američke, ali i domaće, blagdanske hitove. Inače je atmosfera na Adventu u Klovićevim dvorima posebna jer je jako ugodno za druženje, chilanje, i ima potpuno drugačiju ponudu tako da očekujem odličan koncert,“ najavio je Tolja koji će na platou Gradec nastupiti 09. prosinca.

Odbrojavanje do svečanog paljenja lampica i početka najljepšeg Adventa u Europi je počelo, a Advent u Klovićevim dvorima sprema još jednu toplu blagdansku priču koja ima poseban okus domaćih autohtonih delicija. Prvi puta na Adventu u Klovićevim dvorima moći će se kušati Poljički soparnik, koji će svakog dana pripremati obitelj kraj Omiša po tradicionalnoj recepturi. Šiš-kobas zbog kojeg se čekalo u redovima, vraća se s novom poboljšanom verzijom i ove godine, a bit će tu brojne delicije poput germknedli Marina Medaka, palačinki Milky Whey i čokoladnih fontana, zapaljenog kuhanog vina i vrućih zimskih koktela po recepturi koktel majstora Swanky Monkey bara. Sve ovo posjetitelji mogu isprobati već u četvrtak 30. studenog od 14 sati, a koncert povodom otvorenja održat će se u nedjelju 03. prosinca kad nastupa grupa Detour.

https://www.facebook.com/adventuklovicevim/

Radno vrijeme Galerije Klovićevi dvori smo prilagodili našim posjetiteljima tako da će svi zainteresirani moći svaki petak i subotu za vrijeme trajanja Adventa od 3. do 31. prosinca 2017. razgledati naše izložbe do 22 sata i to po promotivnoj cijeni od 10 kn (od 19 do 22 sata)

RASPORED KONCERATA

• NED 03.12. DETOUR
• PET 08.12. LJETNO KINO
• SUB 09.12. MARKO TOLJA KVARTET
• PET 15.12. KUZMA & SHAKA ZULU
• SUB 16.12. SONGKILLERSI
• PET 22.12. ŠAJETA
• SUB 23.12. CUBISMO
• PET 29.12 VATRA
• SUB 30.12. DINO DVORNIK TRIBUTE BAND

RADNO VRIJEME ADVENTA

• PON – ČET od 14:00 do 23:00 sati
• PET od 14:00 do 00:00 sati
• SUB od 10:00 do 00:00 sati
• NED od 10:00 do 23:00 sati
• Badnjak od 10:00 do 24:00 sati
• Božić od 17:00 do 23:00 sati
• Stara Godina od 10:00 do 17:00 sati

Svake SUBOTE od 11:00 do 15:00 DJ Grinč@Grič Špica party

BOŽIĆNA ČAROLIJA uz zborove

• NED 17:00-18:20 sati
• 03.12. Gospel zbor Sunce
• 10.12. Gospel zbor Sunce
• 17.12. Klapa Slavić

[izvor informacije Galerija Klovićevi dvori]

Najbolja zabava na Adventu u Klovićevim dvorima, >http://film-mag.net/wp/?p=33910. Fotografije ustupila GKD

Posted by F.I.L.M. on 29. studenoga 2017