Utemeljena u lipnju 2010. godine, biblioteka nudi džepna izdanja bestselera svjetske litetrature po pristupačnoj cijeni već od 29,90kn. Specifičnost ove biblioteke doprinosi i distributivna mreža koja se ne oslanja samo na knjižare nego i netipične prodajne kanale poput trgovačkog lanca Konzuma, Kozma, Tiska i Tiska Medie. KDS svakog mjeseca (osim izuzetno) donosi nove hit naslove različitog žanra – od trilera, tinejdžerskih, povijesnih, ljubavnih i chick-lit romana pa sve do publicistike.

K. J. Howe
Pregovaračica

Format: 123x190mm
344 str.
meki uvez
cijena: 29,90 kn

Thea Paris čitav svoj život bori se s krivnjom. Kad je imala samo osam godina, smrznuta od straha promatrala je otmicu svog dvanaestogodišnjeg brata Nikosa iz njihova doma u Kanziju u Africi. Iako je njezin brat nekoliko mjeseci kasnije vraćen kući, on nikada više nije bio isti.

To je iskustvo oblikovalo Thein život, i zato je postala jedna od najboljih operativki za pregovaranje u otmicama. Ali duhovi prošlosti nisu se smirili. Dvadeset godina nakon otmice brata Nikosa, Thea je ponovno uhvaćena u istoj noćnoj mori – na svoj šezdeseti rođendan otet je njezin otac, naftni magnat Christos Paris. Jednostavno je ispario sa svoje jahte usidrene na Santoriniju, a svi članovi posade su pogubljeni.

Umjesto zahtjeva za plaćanjem otkupnine, otmičar šalje poruke s poslovicama na latinskom, a pošiljatelju se ne može ući u trag. Thea sagledava svaki kutak očeva života, ali popis njegovih neprijatelja i suparnika je beskonačan. Što otmičar želi? Također, Theu obuzima zlokobna slutnja da poslije ovog slučaja njezina obitelj više neće postojati…

K. J. Howe rođena je u Torontu (Kanada). U u djetinjstvu uživala je u nomadskom načinu života, živeći u Africi, na Bliskom istoku, Europi i Karibima., što je bio početak njezine strasti prema putovanjima i avanturama koja će obilježiti i njezinu spisateljku karijeru. Iskusivši uspjeh u poslovnom svijetu, vratila se pisanju kao prvoj ljubavi te stekla magisterij u pisanju popularne fantastike na sveučilištu Seton Hill. Dobila je nekoliko nagrada za pisanje, uključujući tri nagrade ‘Daphne du Maurier’ za izvrsnost u pisanju trilera i kriminalističkih romana. Izvršna je direktorica ThrillerFesta koji se održava svakog srpnja u New Yorku.

Conn Iggulden
Carstvo srebra

Format: 123x190mm
408 str.
meki uvez
cijena: 29,90 kn

Veliki Džingis kan je mrtav – a opstanak njegova golemog carstva, iskovanog na sirovoj hrabrosti, taktičkoj savršenosti i nesalomljivoj snazi, vrlo je neizvjestan. Dok se sinovi Džingisa kana međusobno bore se za vlast, ono što je nekada ujedinilo divlja mongolska plemena prijeti da ih rascijepi.

Ogedaj, Džingisov žestok i lukav nasljednik, nadomak je toga da postane novi kan. Posve neobjašnjivo, odgađa krunidbu kako bi dovršio projekt koji mnogi smatraju ludošću: izgradnju Karakoruma, veličanstvenog grada usred divljine. Ta je odluka ohrabrila njegova arogantnog brata Čagataja da ga nasilno izazove, pri čemu se njihov plemeniti brat Toluj nađe između dvije vatre.

Usprkos tome, mongolska vojska prodire dalje nego ikada prije, u južnu Kinu, a preko neprohodnih planina u Rusiji i do mekog tkiva Europe, gdje najhrabriji ratnici Zapada iščekuju nadolazeće napade.

Sascha Arango
Istina i druge laži

Format: 123x190mm
224 str.
meki uvez
cijena: 29,90 kn

Henry je uspješan pisac. Otmjen je, velikodušan i vrlo opasan. Henry je zapravo beskrupulozni hohštapler koji si je osigurao izrazito lagodan život. Njegova ljubavnica s njim je, na nesreću, zatrudnjela, a on bi sada sve morao reći svojoj ženi. No, mora li joj zaista priznati baš sve? To bi mu uništilo život. Jednostavnije bi bilo kada bi ljubavnicu eliminirao. Ali, upravo pri tom pokušaju Henry će učiniti nepopravljivu pogrešku.

Pitajući se gdje završava istina, a gdje počinje siva zona laži, Sascha Arango pripovijeda iznimno napetu priču o Henryju koji bezbrižno hoda po rubu ponora. Prikazuje nam čovjeka koji je uspješno izbjegavao posljedice svojih djela – sve dok nije otišao korak predaleko.

Roman ‘Istina i druge laži’ mnogo je više od napetoga trilera, to je istodobno i kvalitetan psihološki portret čovjeka koji, zapleten u nerazmrsivo klupko vlastitih neistina, prestaje razaznavati granice istine i životne fikcije koju je stvorio. Sascha Arango u jednakoj je mjeri uspio stvoriti uzbudljivu kriminalističku priču koliko i postaviti intrigantna pitanja o tome koliko destruktivnu ulogu u našim svakodnevnim životima igraju prešućene istine, sitne i velike laži, dvoličnost, obmana i prijevara. Roman ‘Istina i druge laži’ kvalitetan je predstavnik modernoga njemačkoga kriminalističkog romana koji nadilazi okvire kriminalističkoga žanra podižući ga na višu razinu književnoga izraza.

[izvor informacije Znanje]

Novi KDS naslovi u studenom 2017.: Pregovaračica; Carstvo srebra i Istina i druge laži, >http://film-mag.net/wp/?p=33778. Knjige ustupio Znanje

Posted by F.I.L.M. on 27. studenoga 2017