Liga pravde
Justice League (2017.)
Redatelj: Zack Snyder
Glumci: Gal Gadot, Amy Adams, Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg, Jason Momoa, Ezra Miller, Ray Fisher
Žanr: akcija, avantura, SF
Trajanje: 119 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Potaknut obnovljenom vjerom u čovječanstvo i inspiriran Supermanovim nesebičnim činom, Bruce Wayne zatraži pomoć svoje novootkrivene saveznice, Diane Prince, u suočavanju s najvećim neprijateljem do sada. Zajedno, Batman i Wonder Woman moraju pronaći tim superljudi kako bi otklonili novu prijetnju. Unatoč formaciji koju čine heroji Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg i Flash, možda će biti prekasno da se spasi planet od napada katastrofalnih razmjera. Odlična glumačka postava Gal Gadot, Amy Adams, Ben Affleck, Henry Cavill, Jason Momoa, Ezra Miller i Ray Fisher pod redateljskom palicom Zacka Snydera, postaju Wonder Woman, Lois Lane, Batman, Superman, Aquaman, The Flash i Cyborg!

Liga pravde – Movie Site
Justice League – IMDb

Bivši
Les ex (2017.)
Redatelj: Maurice Barthélémy
Glumci: Jean-Paul Rouve, Maurice Barthélémy, Claudia Tagbo
Žanr: komedija
Trajanje: 84 minuta
Država: Francuska

Sadržaj:
U Parizu, gradu Ljubavi, pet potpuno različitih parova križaju puteve u danima prekida. Antoine, psihoanalitičar i odnedavno samac, promovira svoju novu knjigu “Sretan kao bivši”. Greg, vozač taksija, nema nikoga da ga utješi nakon prekida. Marina će ostatak života provesti uz Sergea, ali samo ako je bivši ostavi na miru. Pater Laurent će morati vjenčati Hectora i Julie, svoju bivšu simpatiju. Didier, sudac obiteljskog suda, još uvijek gaji osjećaje prema Caroline, bivšoj ženi. Nitko od njih nema ništa zajedničko. Svi su oni nečiji bivši – ali, ljubav krene u potpuno neočekivanim smjerovima… Ako je Pariz grad ljubavi…onda mora biti i grad bivših ljubavi!

Bivši – Allocine
Les ex – IMDb

Predgrađe
Suburbicon (2017.)
Redatelj: George Clooney
Glumci: Matt Damon, Julianne Moore, Noah Jupe, Oscar Issac
Žanr: kriminalistički, misterija
Trajanje: 104 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Suburbicon je mirna, idilična prigradska zajednica s pristupačnim kućama i urednim travnjacima…savršeno mjesto za podizanje obitelji, a u ljeto 1959. godine obitelj Lodge je upravo to učinila. Ali mirna vanjština skriva uznemirujuću stvarnost. Mirna atmosfera zapravo prikriva uznemiravajuću istinu satkanu od izdaje, prevare i nasilja. Ovo je priča o ljudima s manama koji čine loše stvari. Dobitnici nagrade Oscar® Braća Coen i George Clonney donose napetu kriminalističku misteriju smještenu u 1950. godinu u predgrađe, gdje se najbolje i najgore ljudske osobine održavaju kroz djela naoko mirnih i običnih susjeda.

Predgrađe – Movie Site
Suburbicon – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 16.11.17.: Liga pravde; Bivši i Predgrađe, >http://film-mag.net/wp/?p=33553. Fotografije ustupio CineStar

Posted by F.I.L.M. on 15. studenoga 2017