Jigsaw
Jigsaw (2017.)
Redatelj: Michael Spierig, Peter Spierig
Glumci: Laura Vandervoort, Tobin Bell, Callum Keith Rennie
Žanr: horor, triler
Trajanje: 91 minuta
Država: SAD, Kanada

Sadržaj:
Osmi film u franšizi “Slagalica strave” pod nazivom “Jigsaw” donosi poznatu priču i još poznatijeg ubojicu. Tijela se počinju pojavljivati po gradu, i svako od njih je suočeno s jedinstveno ružnom smrću. Do se istraga odvija, dokazi upućuju na jednog čovjeka: Johna Kramera. Kako je to moguće? Čovjek poznat kao Jigsaw je mrtav više od desetljeća. Jedna od najvećih horor franšiza svih vremena, ‘Slagalica strave’, se vraća po osmi put pod nazivom ‘Jigsaw’.

Jigsaw – Movie Site
Jigsaw – IMDb

Dvorac od stakla
The Glass Castle (2017.)
Redatelj: Destin Daniel Cretton
Glumci: Brie Larson, Woody Harrelson, Naomi Watts
Žanr: biografija, drama
Trajanje: 127 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Kronika avantura ekscentrične, čvrsto povezane obitelji, film DVORAC OD STAKLA, nevjerojatna je priča o bezuvjetnoj ljubavi. Oskarovka Brie Larson donosi nam najprodavanije memoare Jeannette Walls u kojima mlada djevojka, pod utjecajem divlje prirode svog disfunkcionalnog oca (Woody Harrelson), pronalazi vatrenu odlučnost da skroji uspješan život po svojim pravilima. Producent filmova ‘Pijev život’ i ‘Priča o prvaku’ donosi film temeljen na hvaljenim memoarima Jeannette Walls koje su pročitali milijuni čitatelja.

Dvorac od stakla – Movie Site
The Glass Castle – IMDb

Božić kod zločestih mama
A Bad Moms Christmas (2017.)
Redatelj: Jon Lucas, Scott Moore
Glumci: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell
Žanr: komedija
Trajanje: 116 minuta
Država: Kina, SAD

Sadržaj:
Mila Kunis, Kristen Bell i Kathryn Hahn repriziraju svoje uloge u komediji smještenoj u dobrostojeće čikaško predgrađe kojim vladaju chic supermame i odlučuju o tome što je prihvatljivo ponašanje, a što nije. Veseli trojac će se ovaj put suočiti sa stresom koji sa sobom donose blagdani s obitelji. Ekipi se pridružuju i Susan Sarandon koja će glumiti Carlinu majku (Hahn), Christine Baranski Amyinu (Kunis), a Cheryl Hines Kikinu majku (Bell). Nastavak velikog kino hita ‘Zločeste mame’, koji su napisali i režirali Jon Lucas i Scoot Moore, odgovorni za kultnu komediju ‘Mamurluk’.

Božić kod zločestih mama – Movie Site
A Bad Moms Christmas – IMDb

Čovjek zvan Ove
En man som heter Ove (2015.)
Redatelj: Hannes Holm
Glumci: Rolf Lassgard, Bahar Pars, Filip Berg
Žanr: komedija
Trajanje: 116 minuta
Država: Švedska

Sadržaj:
Udovac Ove (Rolf Lassgĺrd) 59-godišnji je samac koji nakon 43 godine radnog staža mora u mirovinu. Ove je sitničav i mrzovoljan i svima pronalazi mane. U mirnom naselju gdje živi želi nametnuti red i disciplinu na način koji se nikome ne sviđa: ostavlja uvredljive poruke ispod brisača na autima koji nisu pravilno parkirani, viče na vlasnike pasa, a svoje glasne i teatralne intervencije redovito završava zaključkom da su dotični – idioti. Bez supruge, djece, posla i prijatelja, smatra da život nema smisla i odlučuje skončati svoj život. No to mu nikako ne polazi za rukom jer ga stalno netko prekida, najčešće novi susjedi s kojima s vremenom stvara blizak prijateljski odnos.

Nagrade i festivali:
Europska filmska nagrada 2016. – nagrada za najbolju europsku komediju
Oscar 2017. – nominacija za najbolji film na stranom jeziku

Čovjek zvan Ove – Facebook
En man som heter Ove – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]

Novo u hrvatskim kinima od 02.11.17.: Jigsaw; Dvorac od stakla; Božić kod zločestih mama i Čovjek zvan Ove , >http://film-mag.net/wp/?p=33416. Fotografije ustupio CineStar i KE

Posted by F.I.L.M. on 1. studenoga 2017