Nova predstava Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula, ‘(Ne)Prilagođen’.

Monodrama ‘(Ne)Prilagođen’ nastala je kao autorski projekt glumca i redatelja Luke Mihovilovića u suradnji s glumicom i redateljicom Geom Gojak.

Predstava se bavi problemom diskriminacije i predrasuda. Publika će kroz život jedne osobe prikazan od njegove najranije dobi pa do sazrijevanja, pratiti priču o različitosti. Na tom životnom putu bit će svjedok njegovom odrastanju i građenju identiteta u odnosu na društvene i moralne vrijednosti. Kao glavni motiv i pokretač neprilagođenosti istaknuta je seksualna orijentacija koja dovodi u pitanje socijalnu determiniranost  lika  čiji  životni put pratimo kroz predstavu.

‘(Ne)Prilagođen’ je predstava edukativnog karaktera koja ima za cilj svojim sadržajem i prikazom situacija iz različitih kuteva gledanja (mišljenja, stavova društva, sustava, zakona i pojedinca) predstaviti problem kojim se bavi i pružiti publici mogućnost za razumijevanje, prepoznavanje a time i poštivanje različitosti.

Predstava se bavi pitanjem ima li u svijetu etiketa i predrasuda prilike  za pojedinca sa svim njegovim različitostima?

Ova predstava nastala je iz potrebe i vjerovanja da ignoriranjem tema koje su  osjetljivije, koje nam predstavljaju tabu, širimo prostor neznanja, straha, predrasuda, odbijanja i diskriminacije.

Premijera predstave ‘(Ne)Prilagođen’ održat će se 28. listopada 2017. u 20 h na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula.

[izvor informacije INK Pula]