Đelo Hadžiselimović nema mira ni u mirovini. Tvrtka Discovery film i legenda dokumentaraca pokreću DokuTV. 24 sata dnevno vruća roba serijala i filmova!

Tijekom tjedna serijali – od mode i kuhanja do teorija zavjere i sportskih fenomena – a vikendom najbolji dokumentarni filmovi recentne svjetske produkcije

U ponedjeljak 2. listopada, na kablovskim se mrežama počinje emitirati novi dokumentarni kanal nazvan DOKUTV. Posebnost tog kanala je u tome što je to prvi takav kanal u vlasništvu jedne hrvatske tvrtke, te što je cjelokupan program DOKUTV-a odabrala ‘živuća legenda’ kad je o dokumenatarnim filmovima riječ – Đelo Hadžiselimović. DOKUTV će u prvom mjesecu emitiranja moći gledati korisnici B.neta i Vipneta, i to u osnovnom paketu, te evotv-a, u buketu dokumentaraca i HD buketu.


Gdje je sljedeća invazija ; Ustupio VFF

Kako Đelo Hadžiselimović nije mirovao nakon odlaska u mirovinu, tako je svoje dokumentarističko televizijsko znanje udružio s hrvatskom tvrtkom Discovery film, poznatoj po distribuciji izvrsnih nagrađivanih filmova iz cijeloga svijeta, a koji su ujedno i organizatori Vukovar Film festivala te vlasnici kablovskog filmskog kanala KINOTV. Taj spoj rezultirao je ‘rođenjem’ DOKUTV-a čiji će se program prikazivati 24 sata dnevno i koji će obilovati raznovrsnim dokumentarcima koje je, jedan po jedan, odabrao upravo Đelo Hadžiselimović.

Tematski, program će sadržavatiputopise, teme iz kulture, ekologije, znanosti, povijesti, glazbe, ali će se baviti i avanturama, lifestyleom, slavnim osobama, aktualnim događanjima i tako dalje. Uz to, bit će to kanal koji će prikazivati premijerne dokumentarce, kanal čiji je sadržaj dijelom sinkroniziran, kanal za sve one koji žele znati više, kao i kanal za sve zaljubljenike u taj sve popularniji žanr sedme umjetnosti.

Budući da je Discovery film poznati distributer i dugometražnih dokumentarnih filmova, tako će svake subote i nedjelje u 20 sati biti prikazivani recentni, cjelovečernji dokumentarci koji pokrivaju širok raspon tema. Primjerice, u listopadu će biti prikazana dva filma s modnom tematikom Rasprostrite moj pepeo u Bergdorfu i Prvi ponedjeljak u svibnju, nogometni Barcelona: San o nogometnom savršenstvu, kulinarski Noma – najbolji restoran na svijetu, politička komedija Michaela Moorea Gdje je sljedeća invazija i tako dalje…

Od ponedjeljka, 2. listopada, više vam neće trebati nekoliko dokumentarnih kanala koji su se specijalizirali za određenu tematiku. Sve ono što vrijedi, Đelo Hadžiselimović sabrao je na jedno mjesto, a to je DOKUTV.

[izvor informacije Discovery Film]