C.J. Sansom
Tužaljka grešnika

Originalni naslov: Lamentation
2014.
Hrvatsko izdanje: 2016.
Prijevod: Mladen Kopjar
Format: 150x228mm
624 str.
Tvrdi uvez
Redovna cijena: 119 kn

Pročitajte prvo poglavlje
Pogledajte sve naslove iz serijala

Kralj Henrik VIII. polagano i bolno umire. Protestantski i katolički vijećnici s njegova dvora upleteni su u konačnu i odlučnu borbu za vlast. Oni koji pobjede držat će u svojoj moći Henrikova nasljednika, osmogodišnjeg princa Edwarda. U Londonu je u jeku lov na heretike, a radikalna reformistica Anne Askew, koja je negirala da su na misi stvarno prisutni krv i tijelo Isusovo, spaljena je na lomači. Pripadnici katoličkog kruga na dvoru pletu mrežu i rade o glavi Henrikovoj šestoj ženi, kraljici Katarini Parr.

Odvjetnik Matthew Shardlake dobiva hitan poziv u kraljevsku palaču. Kraljica je očajna i moli ga za pomoć. Ona ima jednu tajnu. Napisala je vjersku knjigu ‘Tužaljka grešnika’. Knjigu je netko ukrao iz njezine škrinje, premda samo ona ima ključ i nosi ga stalno oko vrata. Plaši se da bi zbog iznesenih stavova mogla biti optužena za herezu. Shardlake duboko poštuje plemenitu kraljicu i kreće u potragu. Nevjerojatne intrige i krvava umorstva stoje pred njim u ovom fascinantnom povijesnom trileru.

Prethodni naslovi iz serijala o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu: ‘Raskol’, ‘Crna vatra’, ‘Kraljevska krv’, ‘Otkrivenje’ i ‘Čarobna kost’.

[izvor informacije Znanje]

Novi KDS naslovi u kolovozu 2017.: Noćna škola; Bratstvo crnog bodeža – Zvijer; Utvrda s devet kula; Zvjezdana mora; Tako je volim i Male prljave laži, >http://film-mag.net/wp/?p=32635. Knjige ustupio Znanje

Posted by F.I.L.M. on 17. kolovoza 2017