ZAGREBAČKA FILHARMONIJA I „DIRIGENT NAD DIRIGENTIMA“ – MAESTRO DMITRIJ KITAJENKO – SVEČANO OTVORILI KONCERTNU SEZONU 2017./2018.

Zagrebačka filharmonija koncertnu sezonu 2017./2018. svečano je otvorila u četvrtak, 21. rujna 2017. godineu 19:30 sati u Hramu glazbe – Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncert otvorenja sezone prvorazrednije kulturni događaj kojem su prisustvovali i brojni predstavnici kulturnog i političkog života Hrvatske.

Na koncertu svečanog otvorenja, orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao je maestro Dmitrij Kitajenko, jedan od istinski velikih dirigenata današnjice i umjetnički savjetnik Zagrebačke filharmonije. Otvorenje nove koncertne sezone solističkim je nastupom uveličala mlada pijanistica Yeol Eum Son, koja pripada svjetskoj pijanističkoj eliti.


Fotografiju ustupila Zagrebačka filharmonija

Maestro Dmitrij Kitajenko poveo je orkestar i publiku na veličanstveno putovanje kroz neka od najistaknutijih djela i skladatelja u povijesti glazbe: 1. simfoniju u Es-duru, op. 1, Igora Stravinskog, 2. koncert za klavir i orkestar u c-molu, op. 18, Sergeja Rahmanjinova i Boléro Maurice Ravela.

Bila je to koncertna večer posebnog intenziteta zvuka i interpretacije visokog dosega, ali i jedan od pravih povijesnih trenutaka za orkestar Zagrebačke filharmonije jer će snimka koncerta otvorenja biti trajno sačuvanau nosaču zvuka  u izdanju najprestižnije diskografske kuće za klasičnu glazbu na svijetu – Oehms Classics, kao izraz prestiža i velike pohvale Zagrebačkoj filharmoniji koja se na ovaj način pozicionira i etablira na međunarodnoj pozornici.

Svi posjetitelji koji nisu uspjeli osigurati ulaznicu za svečano otvorenje koncertne sezone 2017./2018. na vrijeme, moći će uživati u koncertu istog sjajnog programskog sadržaja, koji će se održati i večeras, 22. rujna 2017. godine u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

[izvor informacije Zagrebačka filharmonija]