NOVA SEZONA U KAZALIŠTU KNAP

Sezona 2017./2018. u kazalište Knap donosi brojne novitete. Mnogo zanimljivih predstava učinit će ovu jesen uzbudljivom i živom.

Osim predstava u vlastitoj produkciji kazalište Knap ove će godine kroz platformu Knap+ ugostiti brojne predstave nezavisnih kazališta i kazališnih grupa. Novitet u Knapu svakako će biti suradnja s međunarodnim festivalom lutkarstva PIF te drugim festivalima.

Sezonu ćemo tako otvoriti 15. rujna zagrebačkom premijerom predstave ‘Superjunaci’ kazališne družine Pinklec i Teatra Poco Loco. Zanimljive koreografije i borilačke vještine mladih umjetnika nikoga neće ostaviti ravnodušnim a posebno najmlađu publiku.

U vlastitoj produkciji kazalište Knap priprema dva premijerna naslova koja garantiraju uspjeh.

Prvi od njih je komedija Kako ubiti suprugu/supruga bez suvišnih zašto’ prema tekstu talijanskog pisca Antonia Amurriaa u režiji Borisa Kovačevića, provjerenog redatelja hit predstava poput ‘Ja tata’ ili ‘Žene su s Venere a muškarci s Marsa’. Premijera ove predstave biti će 29. rujna, dok će je publika moći pogledati pretpremijerno već 22. rujna.


Kako ubiti suprugu/supruga bez suvišnih zašto ; Ustupio KNAP

Za konac godine kazalište Knap u koprodukciji s Gradskim kazalištem Zorin dom iz Karlovca priprema premijeru predstave Dobri čovjek Bažulek pod redateljskom palicom Georgija Para. Predstava je to o malom čovjeku kojemu je život okrenuo leđa. Iz vještog pera Nine Škrabe te uz sjajnog Mladena Vasarya u glavnoj ulozi i mladu glumačku ekipu iz karlovačkog kazališta ova satira biti će žestoka kritika društvenih okolnosti, no publiku će nasmijati do suza.

U sklopu platforme Knap+ u listopadu umjetnička organizacija Tragači u koprodukciji s Knapom priprema premijeru predstave „Nora – trenutak pobune“. Scenaristica i glumica Jelena Hađi Manov adaptirala je književni klasik Henrika Ibsena te ga stavila u kontekst današnjeg vremena.

Početkom listopada po prvi puta u Knapu će se održati hvaljeni Festival prvih u sklopu koga će na daskama kazališta Knap svoj rad KONZUM/CONSUME’ predstaviti američki multimedijalni umjetnik, pisaci redatelj Kevin Doyl.

U programu kazališta Knapove sezone igrati će i reprizni naslovi  poput legendarne uspješnice Smisao života gospodina Lojtrice, koja ne silazi s repertoara već 11 godina, zatim  nagrađivane predstave: ‘Amateri’, ‘Koltovi generala Pattona’ te ‘Nevjerojatan događaj’.

Novom politikom kazalište Knap otvorilo je širom svoja vrata te će kroz brojne suradnje osvježiti program, biti podrška mladim umjetnicima i nezavisnim organizacijama, vratiti najmlađu publiku u svoje gledalište.

Ova sezona donosi brojne nove naslove u repertoar kazališta Knap i zato…. pozivamo našu vjernu staru i novu publiku da nam se pridruži u još jednoj bogatoj i zanimljivoj kazališnoj sezoni u kazalištu na „periferiji“!

Raspored svih predstava u rujnu možete pogledati klikom na link http://www.knap.hr/kazaliste/program.asp

[izvor informacije KNAP]