Ono
It (2017.)
Redatelj: Andrés Muschietti
Glumci: Bill Skarsgard, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard
Žanr: horor
Trajanje: 135 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Kada počnu nestajati djeca iz gradića Derry, Maine, grupa djece će se suočiti sa svojim najvećim strahovima kada će se morati suočiti sa zločestim klaunom Pennywiseom, čija povijest nasilja i ubojstava datira daleko u prošlost. Genijalni Stephen King i njegova knjiga ‘Ono’ postali su svjetski fenomen nakon ekranizacije davne 1990. godine.

Ono – Movie Site
It – IMDb

Mali Bigfoot – sink
The Son of Bigfoot (2017.)
Film nije sniman u IMAX formatu
Redatelj: Jeremy Degruson, Ben Stassen
Glumci: Vesna Ravenšćak Lozić, Enes Vejzović, Aleksandar Cvjetković, Alen Šalinović
Žanr: animacija, avantura
Trajanje: 92 minuta
Država: Francuska, Belgija

Sadržaj:
Trinaestogodišnji Adam kreće u potragu za svojim davno izgubljenim ocem. Ubrzo otkriva da mu je otac ni više ni manje nego legendarni Bigfoot koji se godinama skrivao duboko u šumi kako bi zaštitio sebe i svoju obitelj od velike korporacije HairCo., koja želi izvoditi eksperimente s njegovim DNA-om. Otac i sin počinju nadoknađivati izgubljeno vrijeme, a Adam uskoro otkriva kako također ima super-moći. Međutim, nije svjestan da je njegova potraga za ocem dovela korporaciju HairCo. bliže Bigfootu. Od redatelja filmova ‘Sammy’ 1 i 2 i ‘House of Magic’, dolazi uzbudljiva avantura tinejdžera Adama, koji kreće u potragu za svojim ocem i otkriva nevjerojatnu tajnu.

Mali Bigfoot – Facebook
The Son of Bigfoot – IMDb

Počinjem ponovno
Home Again (2017.)
Redatelj: Hallie Meyers-Shyer
Glumci: Reese Witherspoon, Michael Sheen, Lake Bell, Nat Wolf, Candice Bergen
Žanr: romantična komedija
Trajanje: 97 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Reese Witherspoon tumači ulogu razvedene četerdesetogodišnje Alice, majke dvoje djece koje se nakon ljetnih praznika vraćaju u školske klupe. Kako bi svoj život vratila u normalu, seli se u rodni Los Angeles te odluči burno proslaviti svoj rođendan. Tijekom proslave upoznaje tri mladića koji su doslovno švorc i bez krova nad glavom te im Alice ponudi da privremeno svi žive u njenoj kući. Zaplet nastaje kada se Alice zaljubljuje u jednog od mladića dok se istovremeno njezin bivši muž (Michael Sheen) želi vratiti kući.
‘Home Again’ je tipičan ženski, pametan, duhovit film koji će ženska publika obožavati kao i prethodne filmove ovog producentskog tima, scenaristice i redateljice Nancy Meyers i njezine kćeri Hallie Meyers – Shyer, a među kojima su: ‘The Intern’, ‘The Holiday’, ‘It’s Complicated’, ‘The Parent Trap’, ‘Something’s Gotta Give’ i ‘What Women Want’.

Počinjem ponovno – Movie Site
Home Again – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]