07/09/2017to09/09/2017

Nova predstava u Maloj sceni – praizvedba teksta Kristine Gavran

Vrata nove kazališne sezone u Zagrebu, Mala scena publici će otvoriti prva. Možemo se pohvaliti i prvom ovosezonskom praizvedbom predstave „Priča o VELIKOM i malom“ koja će se održati u četvrtak (7. rujna) u 18 sati, na Medveščaku 2.

Tekst je za priču o veličinama, oblicima i brojevima po narudžbi napisala nagrađivana autorica i stalna suradnica Male scene Kristina Gavran. O predstavi nam je rekla: „Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo. Uz pomoć bakinih uputa, naša pripovjedačica kreće u potragu za obećanim blagom koje se nalazi na tavanu. Ondje se nalaze kutije raznih veličina – velike, male, sićušne, srednje, ogromne… no kako prepoznati u kojoj se nalazi blago? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Mogu li mala bubamara i veliki slon zaista biti prijatelji, morat ćete saznati sami.“

Odgovore na razna pitanja u predstavi tražit će naša dugogodišnja suradnica, glumica Svetlana Patafta, koja po prvi put u Maloj sceni potpisuje i režiju. Autorski tim čine i scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj glazbe Lazar Novkov, koreografkinja Andrea Vozila, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, fotograf Mirko Cvjetko, producentice Tena Bosek, Mia Tomić, Jelena Vignjević i Svetlana Patafta te mentorica producenticama Vitomira Lončar. Predstava je nastala uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Mala scena jedino je kazalište u Republici Hrvatskoj koje sustavno producira predstave za najmlađu publiku, djecu od 18 mjeseci naviše, a „Priča o VELIKOM i malom“ sedmi je naslov iz ciklusa „Priča o…“. Ovaj ciklus započeo je 2002. godine u kojemu brojimo naslove „Priča o oblaku“, „Priča o kotaču“, „Priča o svjetlu“, „Priča o vodi“, „Priča o zvuku“ te „Boje duge – Priča o bojama“.

Više o predstavi pročitajte na LINK-u.

Svoja mjesta na prvim reprizama za petak (8. rujna) u 18 te za subotu (9. rujna) u 10, 11:30 i 17 sati, možete rezervirati već sada online ili telefonski na 01/4683352.

No, ni to nije sve! Mala scena od rujna će zasjati u nešto svježijem izdanju. Zahvaljujući Ministarstvu kulture osvježili smo zidove, malo promijenili razmještaj u predvorju, dodali pokoji detalj i odmah se vidi razlika!

Predstave se u prostoru Male scene održavaju zahvaljujući trogodišnjoj potpori Zaklade Kultura nova.

U novoj sezoni svakako nas posjetite na Medveščaku 2 i uvjerite se zašto smo prepoznatljivo različito kazalište!

[izvor informacije Mala scena]