10/08/2017to15/08/2017

Izložbom Juliena Duvala najavljeni 7. Foto dani mladih

Ovog tjedna Karlovac postaje središte kreativnosti, umjetnosti i kulturnih zbivanja za mlade fotografe. Ususret 7. Foto danima mladih, u prekrasnom ambijentu Starog grada Dubovca otvorena je izložba fotografa francuskog podrijetla Juliena Duvala „Vision of Sounds“.

Izložbom fotografija „Vision of Sounds“ u romantičnom ambijentu Starog grada Dubovca najavljeno je ovogodišnje izdanje Foto dana mladih. Osnovni motiv izložbe koji se proteže kroz sve fotografije jest trenutak, odnosno emocija inspirirana glazbom. „Želio sam na neki način dati inspiraciju mladim fotografima i pokazati im i glazbena fotografija može biti umjetnička te da je bez obzira na snažnu konkurenciju ipak moguće pronaći svoj put u svijetu festivalske fotografije.“, rekao je Julien Duval na otvorenju izložbe.

Direktor festivala, Filip Trezner najavio je brojne sadržaje u kojima će od 10. do 15. kolovoza imati prilike uživati i sudionici i publika. „Trudili smo se ove godine produkciju festivala podići na još višu razinu, kako bismo sudionicima i Karlovčanima omogućili vrhunski glazbeni, filmski i fotografski doživljaj. Kroz ukupno osam izložbi koje će biti otvorene za vrijeme Foto dana mladih, dvije večeri PickUp Music Festivala sa izvrsnim Let3 i Jinxima te filmskom projekcijom na čak jedanaestmetarskom platnu, najvećem dosad postavljenom u Karlovcu, želimo podignuti ljestvicu u organizaciji događanja, a našim međunarodnim sudionicima pružiti nezaboravne uspomene.“,izjavio je Filip Trezner.

Samo nas dva dana dijeli od početka Foto dana mladih i njegovog prvog međunarodnog izdanja. Osnovu programa čini fotografsko natjecanje u tri kategorije: Turistička, Reklamna i Umjetnička fotografija. O svemu će odlučivati žiri u sastavu Lili Zaneta, Denis Stošić i Dinko Neskusil koji će kroz tri dana natjecateljskog programa pratiti rad mladih fotografa, suradnju s modelima, ali i kreativna rješenja koja će uhvatiti objektivima svojih fotoaparata.

Zbog velikog interesa PickUp Music Festival preseljen izvan atrija Starog grada Dubovca

Prodaja ulaznica za PickUp Music Festival dokazala je da su Karlovčani željni dobre glazbe uživo. Zbog velikog interesa, koncerti Let3 i Jinxa preseljeni su na plato ispred Starog grada Dubovca. Čitav prostor bit će ograđen, a na koncert će se moći ući samo s ulaznicom ili akreditacijom. Ulaznice za Jinxe moguće je još sutra kupiti u KaTravelu po pretprodajnoj cijeni od 50kn, a ulaznice za Let3 i festivalske ulaznice bit će dostupne na blagajni ispred Starog grada Dubovca od 20:30h, ali po cijeni uvećanoj za 10kn (60kn za Let3, odnosno 90kn za festivalsku ulaznicu).

Brojke prodanih ulaznica za PickUp Music Festival pravi su pokazatelj kako pored Karlovačke publike dobar koncert ne može proći neopaženo. Zbog velikog interesa, organizatori PickUp Music Festivala, odlučili su najavljene koncerte preseliti izvan atrija Starog grada Dubovca. Na platou ispred Starog grada postavljena je vrhunski opremljena pozornica, a kulisa dvorca u pozadini svakom koncertu dat će još čarobniji ugođaj. Čitav prostor bit će ograđen i ulazak na koncert bit će moguć samo s ulaznicom ili akreditacijom. Ulaznice za Jinxe još je sutra moguće kupiti u KaTravelu (Gundulićeva 3, Korzo) po pretprodajnoj cijeni od 50kn, a ulaznice za Let3 i festivalske ulaznice bit će dostupne na blagajni ispred Starog grada Dubovca od 20:30h. Na dan koncerta cijena ulaznica se povećava za 10kn. Iako je koncert preseljen ispred Starog grada Dubovca i taj je prostor ograničen pa se svoj zainteresiranoj publici preporuča da na vrijeme nabave svoje ulaznice.

PickUp Music Festival jedan je od popratnih programa Foto dana mladih, koji službeno započinju sutra, dolaskom prvih sudionika. Nakon uvodnih predavanja, podjele prvih zadataka i otvaranja festivala, mladi fotografi svoje će druženje započeti upravo na PickUp Music Festivalu.

[izvor informacije Foto dani mladih]