Kula Tmine
The Dark Tower (2017.)
Redatelj: Nikolaj Arcel
Glumci: Idris Elba, Matthew McConaughey, Katheryn Winnick, Tom Taylor, Jackie Earle Haley
Žanr: akcija, avantura, SF
Trajanje: 95 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Postoje i drugi svjetovi osim našeg. KULA TMINE Stephena Kinga ambiciozna i kompleksna priča jednog od najpoznatijih književnih autora našeg vremena ovog nam ljeta stiže na velika platna. Posljednji viteški ratnik, Roland Deschain (Idris Elba) nalazi se u vječitoj bitci s Walterom Odimom također poznatim i pod imenom Čovjek u crnom (Matthew McConaughey), odlučan spriječiti ga u uništenju Kule Tmine koja u ravnoteži održava kompletan naš univerzum. Dok sudbina svjetova visi o tankoj niti, dobro i zlo sukobit će se u ultimativnoj bitci u kojoj jedino Roland može obraniti Kulu od Čovjeka u crnom.

Kula Tmine – Movie Site
The Dark Tower – IMDb

Obećanje
The Promise (2016.)
Redatelj: Terry George
Glumci: Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Christian Bale
Žanr: povijesna drama
Trajanje: 133 minuta
Država: Španjolska, SAD

Sadržaj:
Radnja filma smještena je u posljednje dane Osmanskog carstva, a prati ljubavni trokut Michaela, izvrsnog studenta medicine, lijepe i sofisticirane Ane, i Aninog dečka Chrisa – poznatog američkog političkog novinara sa sjedištem u Parizu. Budući da je carstvo u padu, njih troje će morati suzdržati strasti kako bi svoje ljude odveli na sigurno i preživjeli. Carstvo će pasti, a ljubav preživjeti. Dobitnik nagrade Oscar®, Terry George, donosi film u kojem ćemo gledati ljubavni trokut Oscara Isaaca, Christiana Balea i Charlotte Le Bon.

Obećanje – Movie Site
The Promise – IMDb

Annabelle: Početak
Annabelle: Creation (2017.)
Redatelj: David F. Sandberg
Glumci: Miranda Otto, Philippa Coulthard, Stephanie Sigman
Žanr: horor, misterija, triler
Trajanje: 110 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Nekoliko godina nakon tragične smrti njihove djevojčice, izrađivač lutaka i njegova supruga dočekuju časnu sestru i nekoliko djevojčica iz zatvorenog doma za djecu. No opsjednuta lutka koju je otac izradio – Annabelle okomila se na malenu Janice… Prethodnik već kultnog horora ‘Annabelle’ iz 2014. godine koji je tjerao strah u kosti i zaradio gotovo $257 milijuna na svjetskim blagajnama!

Annabelle: Početak – Movie Site
Annabelle: Creation – IMDb

Putovanje vremenom: Put života
Voyage of Time: Life’s Journey (2016.)
Redatelj: Terrence Malick
Sudjeluju: Cate Blanchett, Jamal Cavil, Maisha Diatta
Žanr: dokumentarni
Trajanje: 90 minuta
Država: Francuska, Njemačka, SAD

Sadržaj:
Najljepši dokumentarac o svemiru ikad snimljen. “Prošlost, sadašnjost, budućnost. Svjedočite rođenju vremena”, putovanje počinje u trenutku Big Banga pa do današnjeg vremena, a nudi i mali uvid u budućnost svemira. Kroz niz nevjerojatnih scena pokušava dokučiti postanak svemira, a s njim i apstraktnog pojma kao što je vrijeme. Malick je film pripremao punih 40 godina, a naratorica je australska oskarovka Cate Blanchett. Doks je zapravo sastavljen od popratnog materijala za Malickov film Drvo života koji je 2011. godine osvojio Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Cannesu.

Nagrade i festivali:
Venecijanski filmski festival 2016. – Future Film Festival Digital Award – Special Mention, Green Drop Award (Terrence Malick); nominacija za Zlatnog lava za najbolji film

Putovanje vremenom: put života – Movie Site
Voyage of Time: Life’s Journey – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino Croatia i IMDb]