10/08/2017to15/08/2017

Dodatni programi Foto dana mladih: PickUp Music Festival after na Glazbenom paviljonu i svečana dodjela nagrada najboljim mladim fotografima

Foto dani mladih i ove godine iznenađuju brojnim popratnim programima. Nakon zabave uz Let3 i Jinxe na PickUp Music festivalu, u subotu 12. kolovoza na Glazbenom Paviljonu održat će se PickUp Music Festival after, a priprema se i spektakularno zatvaranje Festivala u atriju Veleučilišta u Karlovcu 14. kolovoza.

Foto dani mladih i ove godine iznenađuju brojim popratnim programima za sudionike festivala, ali i za sve Karlovčane. Nakon uzbudljive dvije večeri PickUp Music festivala uz Let3 i Jinxe, u subotu 12. kolovoza u Glazbenom paviljonu u 22:00h održat će se PickUp Music Festival after uz jam session karlovačkih glazbenika. Noćni ugođaj uz izložbu fotografija i glazbu uživo pretvorit će Šetalište dr. Franje Tuđmana u predivnu galeriju na otvorenom. U parku ispred kina Edison bit će postavljeno i najveće do sad projekcijsko platno u Karlovcu. Na jedanaestmetarskom platnu bit će projiciran izbor iz najboljih fotografija Foto dana mladih, pa će Promenada dodatno oživjeti i uz digitalnu izložbu fotografija.


Foto dani mladih ; Ustupio FDM

Organizatori Foto dana mladih pripremaju i spektakularno zatvaranje Festivala u atriju Veleučilišta u Karlovcu. Uz proglašenje najboljih fotografa u tri natjecateljske kategorije (Turistička fotografija, Umjetnička fotografija i Reklamna fotografija) bit će proglašen i najbolji fotograf Foto dana mladih koji se posebno istaknuo svojim opusom fotografija. Tročlani žiri u sastavu Lili Zaneta, Dinko Neskusil i Denis Stošić odlučivat će o najboljim mladim fotografima kojima će se dodijeliti prigodne nagrade. Izuzev same dodjele nagrada, zatvaranje će biti bogato umjetničkim i glazbenim programom te će biti otvoreno za svu zainteresiranu javnost. Očekuju se nastupi Roberta Pajića na saksofonu, Karla Kralja i Josipa Petrunića na vibrafonu i bubnju, sestara Marte i Lucije Lugarić na flauti i vokala Mirne i Maje Radočaj sa gitarskom pratnjom Marka Plavetića. Atrij Veleučilišta će tako na jednu večer postati središte kreativne i umjetničke energije mladih Karlovčana i sudionika Foto dana mladih s različitih krajeva svijeta. Svečana dodjela nagrada i zatvaranje Foto dana mladih održat će se 14. kolovoza u 21:00h.

IZMJENA U PROGRAMU PICKUP MUSIC FESTIVALA:

Zbog ozljede člana benda One Big Mob čiji je nastup bio predviđen za petak 11. kolovoza nakon popularnih Jinxa, umjesto njih nastupit će Double Dacoustics. Za sve one koji vole jedinstven zvuk, oni su najbolji odabir. Double D acoustics je spoj dvojice mladih, ali već vrlo iskusnih glazbenika koji sviraju prepoznatljive hitove u svom stilu. Petar Štrok i Damir Debelić iza sebe imaju pozamašan broj nastupa, a na repertoaru im se vrti čak više od 400 pjesama. U tako velikom popisu može se naći rock, pop-rock, funk, blues pa i domaće i ex yu stvari.  Za sebe kažu kako nikako nisu prosječan bend zato što prije svega osjećaju to što rade.

[izvor informacije Foto dani mladih]